Asszonytartás, gyerektartás!? SÜRGŐS!
Figyelt kérdés
Kedves kommentelő! Egy rokkantnyugdíjas 52 éves házas(még) nő vagyok, van egy gyermekem, 17 éves, iskolába jár, 12.000 körülbelül a családi pótlék, a rokkant nyugdíjam 37.000 forint körülbelül.(pár forint eltérés mind a kettőnél) / dolgozni, nem tudok, gerincem műtötték, kb. 4 éve. Azért írom hogy nem tudok dolgozni, mert csak érettségim van, nuku nyelv, és satöbbi! Tehát nincs nincs munka. A lányom 17 éves középiskolás gyerek. A férjem nyugdíja - aki mellesleg 65 éves - 132.570.- Forint. Válásra készülünk, mert nem tudunk tovább együtt élni. Gyermekem szenvedi meg, az együttélést. A kérdéseim a következők: Ha elválunk, én igényelném az asszonytartást is, a gyerektartás mellé, gondolom az adatok tükrözik az okaimat! Ha igénylem, akkor mennyi lehet az összeg, amit én kapok asszonytartás címén? Tudom a gyerektartás minimum 20.000.- lehet. Fontos lenne, a válasz, mert közeleg a dolog, és lépnünk kell! By: Nektarka Thx! a válaszokat!2011. febr. 28. 20:29
2/6 A kérdező kommentje:
Miért? ezt hogy érted?
2011. febr. 28. 20:48
3/6 anonim válasza:
Ne itt kérdezgess, hanem menj a biróság panasznapra be, ott hozzáértö szakemberek adnak ingyen felvilágositást.
A gyerektartás mértéke általában a jövedelem 20%-a, az asszonytartás viszont eléggé bonyolult ügy.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. febr. 28. 21:01
5/6 anonim válasza:
Nagyon vacak helyzetben kell lenned ahhoz,hogy asszonytartást ítéljen meg a bíróság.Ha egy hangyányi esélyt lát arra a bíróság,hogy dolgozhatsz(lehet ez 4 órába számítógépes, pötyögetős,rögzítős,otthoni munka is,lehetőségekhez képest)már nem kapod meg.Ha anyagilag megterhelő lenne a volt férjednek asszonytartást fizetni ,szintén buktad. Nagyon sok dolgok vizsgálnak ilyenkor. Menj be ingyenes tanácsadásra, az a biztos.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mind a kettőtöknek!
2011. febr. 28. 21:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!