Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ebből lehet bajom? (youtube-os...

Ebből lehet bajom? (youtube-os feltöltés)

Figyelt kérdés
A youtube-ra feltöltöttem egy számot, amelyet két (ismert) számból hoztam össze, vagyis mixeltem. Ezzel tudom, hogy máris szerzői jogokat sértettem, de ebből lehet bajom? Vagy inkább szedjem le? (csak a magam szórakoztatására vágtam össze két számot, és csak utólag jutott eszembe a szerzői jog...)
2011. febr. 28. 16:42
 1/8 anonim ***** válasza:
csomó vieó va ahova ki irják hogy a szerzői jog védelme miatt letiltották a hangsávot törölték a videót stb. enyémet is törölték egyszer, semmit sem írtak rá.
2011. febr. 28. 16:52
 2/8 anonim válasza:
Elméletben szerzői jogak sértettél ezért igen, de ha te vágtad össze akkor nem tudom. De Vezekényi Laszló is azt hazudta ő csinálta a Gaga klippet leadták tvben azt vígan ée, szal sztem nem.
2011. febr. 28. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem valószínű, hogy bajod lesz belőle, bár a youtube letörölheti.
2011. febr. 28. 18:24
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2011. febr. 28. 18:49
 5/8 anonim ***** válasza:
A legrosszabb eset amin előfordulhat, hogy leszedik, meg nem tudsz majd 15 percnél hosszabbat feltölteni, de akkor meg gondolom regisztrálsz egy másik email címmel,oszt csá. Büntetőjogi bajod már csak azért sem lesz, mert nem haszonszerzés céljából töltötted fel.De az a valószínűbb, hogy le sem szedik. Nem tudom feltűnt-e már, de kis túlzással szinte az összes ismertebb számot meg lehet találni youtube-on, és néha leszednek egyet-egyet.Hogy aztán valaki megint feltegye, vagy egyre többet inkább feltesznek "előadóneveVEVO" néven, ami gondolom valami hivatalos valami akar lenni.Meg mostanában egyre többször látok reklámot is, abból állítólag kapnak az előadók is, meg a kiadók is, mint az üreshordozós díjból.
2011. febr. 28. 20:40
 6/8 anonim ***** válasza:

"Büntetőjogi bajod már csak azért sem lesz, mert nem haszonszerzés céljából töltötted fel."

Ez tévedés. Attól még elköveti a szerzői jogok megsértését, mert vagyoni hátrányt elméletileg okoz.

Bár ez már szürke terület, mert már jogsértő, de még nem húz hasznot belőle. Ezért nem fog a kérdező sarkában loholni a rendőrség.

2011. márc. 1. 04:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó kettőnek is köszönöm a választ:)
2011. márc. 1. 10:12
 8/8 anonim ***** válasza:
egyik chip magazinban volt erről szó, hogy szürke terület. volt 3 terület és min1ikben leirták hogy mivan hogyvan. és persze azuccsó illegálisan pénzt szerezni :D
2011. márc. 1. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!