Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mibe menjek a bíróságra és...

Mibe menjek a bíróságra és mit csináljak, ha beidéztek tanúnak?

Figyelt kérdés
20éves lány vagyok. Tavaly márciusban láttam egy halálos balesetet. Kb. 150-nel elütött egy srác egy másik srácot a zebrán. Behívtak rendőrségre tanúskodni (a városomban), elmondtam mindent, amit láttam, felhegyezték, aláírtam, eljöttem. Most, majdnem egy évvel utána kaptam egy levelet a megyeszékhelyi bíróságról, hogy be vagyok idézve tanúnak. Miért kell megint elmennem? Ugyanazt kell elmondanom? Hogy működik ez? Mit kell ott csinálnom? :S Egyáltalán miért kell megint mennem, mikor már egyszer mindent elmondtam?
2011. febr. 28. 16:21
 1/4 anonim válasza:
Legalább fekete nadrág+ elegánsabb felső. Ez az egyszerűbb része. Gondolom el kell mondanod újra mindent, mert lehet, h az ügyet megfellebbezték, feljebb vitték... Vagy van új fejlemény.
2011. febr. 28. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:

szimplán elegánsan öltözz.20 éves lányként ez tuti megy:P Mondjuk amiben érettségiztél az tökéletes.

Nem lesz semmi csak el kell még 1x mondani amit elsőnek elmondtál.

Sajnálom ,hogy látnod kellett 19 évesen egy ilyen.

2011. febr. 28. 16:35
 3/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat... csak annyira nem akartam menni... én ott akkor a helyszínen direkt kerültem a rendőröket (mert elég sokan láttuk), és eszemben nem volt feltűnősködni, hogy én láttam és úristen... csak több embert behívtak és megkérdezték mindenkitől, hogy ki volt még ott és biztos akkor mondták a nevem. :S tőlem is megkérdezték, de én direkt nem mondtam mást, csak azt, akiről tudtam, h már volt tanúskodni. nem akartam mást belekeverni... :S nagyon félek újra elmondani... :S
2011. febr. 28. 16:43
 4/4 anonim ***** válasza:

ez nem belekeverés.. igenis el kell mondani hogy ki volt ott! könyörgöm, a tanút nem vádolják semmivel! Mi van, ha pont az a tanú tud valami perdöntő bizonyítékról, akit azért nem hívtak be mert nem "köpted be"?

Egyébként kérdéseket tesznek majd fel, magadtól nem kell beszélni, úgyhogy nem kell tartani semmitől!

2011. febr. 28. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!