Miértelme annak hogy nagyobb adot fognak szedni az egészségtelen ételekre?
A válasz egyszerű:
Államháztartás közelít a csőd felé.
Pénzt be kell szedni, a lehető legkevésbé népdühítő módon. Namost, ÁFÁ-t és társait emelni politikai öngyilkosság. Az egészséges életmód manapság meg baromi nagy divat, tehát elég egyszerű a képlet: emelem az adót, és elmondom, hogy ezt értetek teszem :)
Ugyan nem válasz a kérdésedre, de figyelmedbe ajánlom ezt az írást:
"Abszolút igaza van a miniszterelnöknek, amikor plusz adók kivetésével akarja azokat a fogyasztókat megsarcolni, akik cigarettát, szeszesitalt, kávét, vagy esetleg egészségtelen hamburgert vásárolnak. Ugyanakkor nem lenne rossz, ha a fizikai épségünk mellett a szellemi színvonalunk megőrzése, ne adj isten esetleg emelése felett is őrködne. Tudom, hogy a bulvár Európa derűsebb felén is veri a szériőz lapok olvasottságát, és a Big Brother is holland találmány, de a hamburgereket is az amerikai gyorséttermi láncokban vásároljuk, így talán nem ördögtől való a hamburgeradó bevezetése mellett a társadalom további szellemi leépülésének megakadályozása érdekében extraadó kivetése a bulvárlapok olvasóira, vagy a kereskedelmi tévék nézőire."
Van benne valami!
"Ilyen sehol nincs a világon."
Szerintem ez nem igaz, én úgy tudom talán az usában is van, bár lehet, hogy csak tervezték.
" Azonkívül mi alapján döntik el hogy mi egészséges és mi nem?"
Egyszerű, megnézik hogy mi van benne.
Amúgy nem csak a hamburgert fogják adóztatni, a hamburger adó az csak a beceneve.
Semmivel sem egészségesebb a szója,vagy a tápszerek,mint a természetes alapanyagú ételek. Csak éppen ezek divatosak.
Az pedig,hogy mi az egészséges és mi nem,pár évenként változik.
Évekig állították,hogy az olaj egészségesebb a zsírnál,a margarin a vajnál.
Most már rájöttek,hogy éppen a fordítottja igaz. Az olaj és a margarin egészségtelen és rákkeltő.
Akkor mire vessük ki az adót,és főleg hogyan!
A kérdés az volt, hogy "mi értelme?". Erre válaszolok, és nem foglalok állást abban a kérdésben, hogy egyetértek-e vele. Alapvetően két okból lehet hasznos.
1, Amit az első válaszoló említett. Nő tőle az adóbevétel.
2, Amire a második válaszoló is utalt részben. Amennyiben egy speciális termékkört adóztatnak meg, annak az a célja, hogy a fogyasztók kevesebb ilyet vásároljanak, és kevesebb vállalkozó foglalkozzon ezen termékek forgalmazásával (illetve kisebb tételben tegye). Normális körülmények között ezt a célt valamilyen mértékben el is érik vele.
Az természetesen megitélés kérdése, hogy mik tartoznak az "egészségtelen élelmiszer" kategóriába. Reményeim szerint értelmesen fogalmazzák meg a törvényt.
Bölcs Kormányunk a mélyszegénységben élőket pont lesz@rja, sőt egyet még rúg is rajtuk. (tudom, a gazdagok adják az adók x százalékát, ők teremtenek munkahelyet, bla,bbla..)
Ugyanez a kormány missziót vállal az egészségük megóvásáért.
Természetesen Fidesz-módra, nem az egészséges árát csökkenti, hanem a másikat emeli.
Annyira kilóg az a bizonyos lóláb, hogy az embernek kedve lenne patkolókovácsot hívni.
"Bölcs Kormányunk a mélyszegénységben élőket pont lesz@rja, sőt egyet még rúg is rajtuk. "
Köztudott tény, hogy a legszegényebbek fogyasztják a legtöbb hamburgert például. Pont ezért tartanak ott, ahol, és nem az egyéb adók miatt. Ugye erre szeretnél kilyukadni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!