Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most én is fizessek egészségüg...

Most én is fizessek egészségügyi szolgáltatási hozzájárulást?

Figyelt kérdés

21 éves, nappalin tanuló, főiskolás lány vagyok. Ma kaptam csekkeket az APEH-tól (mostmár NAV :)), hogy ebben az évben ezt a szép nevű dolgot kell perkálnom a lósz*rért. Havi 5100 forintról lenne szó. Nem értem, mi alapon? Talán azért, mert fizetősön tanulok? Az nem elég? Persze hétfőig kell fizetni, ma küldték ki (jó magyar modor szerint), az ügyfélszolgálatosok már hazamentek aludni.

Nem értem!

2011. febr. 11. 15:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm.

A megoldás az lesz, ha hétfőn "bevonulok" hozzájuk, minden iratommal, mert lehetséges, hogy az iskola rosszul adta ki a TAJ-számom (no comment egyébként...). Épp az előbb léptem be Ügyfélkapun, ott álltam neki ellenőrizgetni, az iskola által megadott szám nem is létezik, ellenben az általam beírtakkal. Először felhívom őket, majd bemegyek szerintem.

2011. febr. 11. 16:19
 12/15 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy senki sem kötelezhet erre.
2011. febr. 11. 16:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Sztem az oephez menj, ott van a gáz. Nekem is mondták egyszer az orvosnál, nem vagyok jogosult (vagy hogy nevezik), de állítólag csomó embernél előfordul, mert megbolondult az oep rendszere. Vidd be a diákodat, aztán átállítanak a rendszerben, nem lesz gond. Mindenesetre az apeh nem tudja átállítani, az tuti.
2011. febr. 11. 17:00
 14/15 anonim ***** válasza:

Minden bejelentést az APEhhoz kell beküldeni: a munkáltató is oda jelent be, a munkaügyi központ is, az iakola is, és te magad is oda jelentkezel be, ha magad után kell fizetned.

A fizetési határozatot is az APEH küldte ki, az OEP ezt nem módosíthatja.

Ha az iskola rossz TAJszámot jelentett be, akkor azt vissza is küldték neki, hibás TAJszám megjelöléssel (egy zsidószám miatt a cégünknél is ez volt)

Az ügyfélkapus lekérdezésnél a te TAJszámodra mit írt ki a rendszer?

2011. febr. 11. 17:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Persze, az OEP nem állít át semmit az APEH rendszerében, de valszeg az OEPnél nem látják, hogy rendezve van a tb-je. Én is csak bevittem a diákomat, átállították a rendszerben, hogy jogosult vagyok, és azóta is rendben van a tb-m. Az APEH tévedésből küldte ki a csekket, nappalisként biztosan nem kell fizetnie.
2011. febr. 11. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!