Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha munkahelyen sérteget...

Ha munkahelyen sérteget valaki, mások füle hallatára is, azt fel lehet emiatt jelenteni? Esetleg valami más, hatékony eljárás (hivatalos) alkalmazható ellene?

Figyelt kérdés
2011. febr. 11. 10:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Jobbegyenes.
2011. febr. 11. 11:29
 2/8 anonim válasza:
100%
ez engem is nagyon érdekelne!
2011. febr. 11. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

És én is kíváncsi vagyok!:-)

Szerintem egyébként fel lehet jelenteni.Bár,sok értelmét nem látom,sajnos...

2011. febr. 11. 12:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Én azon gondolkoztam,hogy talán ez is a becsületsértés körébe tartozik, nem?..Egy példa :Mikor még régebben, eladóként dolgoztam, az egyik kollégám ok nélkül elég becsmérlő kritikát mondott rám, ráadásul a vásárlók füle hallatára. Később egy másik munkahelyen egy nálam jóval fiatalabb kolléganőm kezdett hasonlóan elpofátlanodni, a jelenléti ívemben átírta engedélyem nélkül az időpontokat.Kis pisis létére azt hitte, mindent megengedhet magának (az főnökasszony rokona volt),és normális módon nem lehetett hatni rá.Egy köteg hivatalos papírt,kimutatást is eltüntetett valahova, amikért én voltam felelős, csak sajnos nem zárhattam el sehova, nem is gondoltam,hogy szükséges lenne lakat alá zárni ... Egy ideig keresték rajtam a papirokat, aztán feladták, szerintem tudták, hogy annak a nyomoréknak van a keze ebben a dologban is.Na,de szerencsére onnan is megszabadultam(betegség miatt).Őt meg kirúgták.De ez nekem nem elégtétel!

Szóval konkrétan ilyen esetekre gondolok, hogy az ilyen kollégákkal, akiket ember módra nem lehet leállítani, mert hülyék, mint az állatok, azok ellen létezik-e valamilyen hivatalos módszer?Tudom,létezik az áskálódás,meg a főnöknek nyalizás,de ezt eddig még nem próbáltam,mert nekem van gerincem.Lehet,hogy ez a baj?

Ja igen és a jelenléti ívekkel és hivatalos papírokkal való visszaélés, ha eltünteti, belejavít ,az is lehet akár bűncselekmény is,nem?

2011. febr. 11. 13:01
 5/8 anonim ***** válasza:
25%

Húzassuk karóba, kenjük be mézzel és engedjünk rá darazsakat, vagy dugjunk az ánuszába kínzókörtét. Mi lenne neked elégtétel?! Kirúgták és kész. Veled is lehet némi gond, hogy minden munkahelyeden beléd kötnek. Gondolom a cégeknek nincs belső titkos levelező rendszere, hogy "figyu azt az új alkalmazottat szekálni kell...."

Nem tudom ismered e azt a mondást,hogy okos enged, szamár szenved. Döntsd el melyik akarsz lenni! A kötekedő és sértegető kollégák ellen meg az a legjobb, ha rávigyorogsz ,egyszerűen a mondata kellős közepén faképnél hagyod.

2011. febr. 11. 13:22
 6/8 anonim ***** válasza:

"Én azon gondolkoztam,hogy talán ez is a becsületsértés körébe tartozik, nem?"

Abba, de igazán sokat nem fogsz elérni, még ha fel is jelented.

2011. febr. 11. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:
25%
A feljelentés egy magyar unikum,bennünket mindenhol így ismernek"A saját népét feljelentő magyarok+!
2011. febr. 11. 14:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Nos, biztos van bennem is hiba,talán épp az,hogy kedves, korrekt, tisztelettudó vagyok másokkal, mindaddig,amíg ők is megadják a tiszteletet.Úgy látszik, a mai világban ez túl nagy elvárás részemről...

Gondolom ,mivel kedves vagyok , úgy gondolják egyesek, hogy a fejemen is táncolhatnak, aztán nem tetszik nekik, ha kiderül, hogy bizony megvédem magamat és az érdekeimet, ha úgy kívánja a helyzet.

Nem vagyok egy feljelentgetős,kákán is csomót kereső ember, de amikor sem az önérvényesítő képesség, sem a főnök, sem más nem segít, akkor mégis, mit csináljak? Hagyjam annyiban?Hát, azt nem akarom!Igen is ráférne az ilyenre a bírság, aki ilyen minősíthetetlen, szemét módon viselkedik a kollégájával,hiszen ezzel nemcsak megsérti a másikat, hanem a normális munkavégzést is akadályozhatja, az egész munkamorálra, a közösségre romboló hatással van!

Igen,az nem rossz ötlet, hogy nevesem ki és hagyjam ott, de akkor meg abba köt bele, hogy ott hagytam, nem segítettem neki ,stb, stb, azért is hibás vagyok, ha levegőt veszek..Nos ,ez volt jellemző azokra a bizonyos kolleginákra.

2011. febr. 11. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!