Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelező ezért dolgoznom?

Kötelező ezért dolgoznom?

Figyelt kérdés

2008ban érettségiztem, azóta nincs munkahelyem, önköltséges felnőttképzésen tanulok. (Nincs tanulói jogviszonyom.) Tavaly áprilisban regisztráltattam magam munkanélküliként, és állítólag úgy van, hogy idén áprilistól kapok havi 28500Ft-ot. Az lenne a kérdésem, hogy emiatt elküldhet az önkormányzat közmunkára? Vagy ez mindenképpen jár?

köszönöm

2011. febr. 7. 16:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem jár mindenképpen,csak elbírálás alapján ítélhetik meg,és 1hónapot minimum köteles vagy részt venni közmunkán,különben megvonják azt a 28500 Ft-ot!Nagyon szigorú szabályok vannak mostantól,és nem fogadnak el semmilyen indokot attól,aki ki nem akar dolgozni.(köszönd ezt a romáknak,és Orbán Viktornak)
2011. febr. 7. 16:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Fasza...
2011. febr. 7. 17:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Azt nem tudod esetleg, hogy hol találok erre vonatkozó jogszabályokat?
2011. febr. 7. 17:29
 4/11 anonim válasza:
MOST VISZONT ANNYIT VÁLTOZOTT A JOGSZABÁLY,HOGY CSAK 4 ÓRÁBAN DOLGOZTATNAK KEMÉNY 320000 FT-ÉRT.EZ IS CSAK AZÉRT VAN,HOGY NE A HÚSZON NYOLCÉRT ÜLJÖN OTTHON AZ EMBER HANEM DOLGOZZON MEG ÉRTE.SAJNA ÉN TŐLEM MEG VONTÁK MERT"ÁLLÍTÓLAG AZ URAM SOKAT KERESS" PERSZE A LÉT MINIMUMOT EBBŐL ÉLÜNK 4-EN.ITT AZ ORBÁN KORMÁNY
2011. febr. 7. 17:40
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem meg jól jött volna a vizsgadíjamhoz (tandíjamat már kinyögtem szerencsére). De iskola és gyakorlat mellett nem tudok még szemetet is szedni...
2011. febr. 7. 17:52
 6/11 doboszoli ***** válasza:

Sajnos, jó Fidesz szokás szerint, itt is az 55%-os, 62000

rokkant nyugdíjat/rehab. járadékot kapó kisembert fogják baszogatni, bocs. "visszavezetni a munka világába".

Gyönyörű! Vak vezet világtalant.

2011. febr. 7. 18:51
 7/11 A kérdező kommentje:
Az háborít fel igazán, hogy munka ugyebár nuku, de azért a kib*szott TB-t azt le tudják gombolni az emberről minden hónapba. Havi 4950Ft.-ot fizetek de én ne várjak semmit az államtól, köszönöm szépen. Igazán csodás kilátások a pályakezdőknek. Köszönöm O. V.
2011. febr. 7. 19:03
 8/11 anonim ***** válasza:

3 módja van annak,hogy elkerüld a közfoglalkoztatást,de egyik se túl egyszerű!(bár te döntöd el,hogy élsz -e valamelyik lehetőséggel)

1.Ha orvosi igazolásod van arról,hogy nem tudod elvégezni a felajánlott munkát.(tehát egészségügyileg nem vagy alkalmas a munkavégzésre)

2.Egyszerűsített foglalkoztatás!(de ez elég sok pénzbe kerül)Megkéred az egyik ismerősödet,barátodat,rokonodat,hogy legalább 30 napig "foglalkoztasson" papíron,és az ez után fizetendő adót te fizeted ki,ami kb 500-1000 Ft/nap.Majd az Apeh-től kell egy igazolást kérned a 30 napos munkaviszonyról,hogy tudd bizonyítani az önkormányzat felé a dolgot.

3.A 6 hónapot meghaladó felnőttképzésben való részvétel,amivel szintén felmentést kaphatsz a közcélú munka végzése alól.

2011. febr. 8. 15:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Én már 3. éve járok felnőttképzésre, de májusban vizsgázom. Ez így is jó lehet? Mert a segélyt áprilistól kapom. Köszönöm a válaszod, nagyon hasznos volt számomra!
2011. febr. 8. 17:29
 10/11 anonim ***** válasza:
Hm... És ha esetleg dolgoznátok, művelnétek a kerteteket, ilyesmi? Hogy a faszba gondolhatja bárki is, hogy az államnak kötelessége munkát adni a sok léhűtő senkiházinak? VÉGE A KOMMUNIZMUSNAK!!! Tessék végre megérteni.
2011. febr. 25. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!