Szerintetek jogom van szólni az autósoktatómnak, hogy ne cigizzen mellettem?
Figyelt kérdés
Az oktatóm láncdohányos, amíg vezetek elszív 5-6 szálat. Én viszont nagyon nem bírom a cigi füstöt. Elkezd fájni a fejem, a torkom és büdös lesz a ruhám is.
Ráadásul most, hogy tél van, azt sem díjaznám annyira, hogy nyitott ablaknál vezetek.
2011. febr. 7. 12:56
1/10 anonim válasza:
Mondd, hogy rosszul vagy a cigifüsttől.
2/10 anonim válasza:
Természetesen jogod van hozzá. De szerintem az lenne a legjobb megoldás, ha normálisan megbeszélnéd vele, és kérnél egy másik oktatót.
3/10 anonim válasza:
A füst rontja a látást. Elég bunkó oktató. Hangosan köhögjél, ha cigizik, hátha abból kapcsol.
4/10 anonim válasza:
Persze, hogy jogod van. Vannak törvények már a nem dohányzók védelmére. Ha egy tetves vonaton sem lehet, nem hiszem, hogy a két négyzet méteres autóban az oktató a tanuló orra alá fújhatja a füstöt.
6/10 anonim válasza:
Bár nem sokat konyítok a jogi oldalához, véleményem szerint mivel ez egy szolgáltatás, amiért te fizetsz, ezért nem csak hogy jogod van szólni, hanem neki ezt normális esetben figyelembe is kéne vennie. Ha pedig nem bírja cigi nélkül, te pedig füsttel, én is javasolnék egy másik oktatót.
7/10 anonim válasza:
A jogi oldalához annyit, hogy egy, még 2002-ben elfogadott Etikai Kódex szerint: Az oktató-gépkocsiban - oktatás közben - nem szabad sem az oktatónak sem az ügyfélnek dohányozni.
8/10 anonim válasza:
Az is egy megoldás, ha gázálarcban vezetsz.
9/10 A kérdező kommentje:
Igen, az is egy megoldás, de inkább kihagyom :)
Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 7. 14:29
10/10 anonim válasza:
Jogod az van, maximum pikkel majd rád. Kérj másik oktatót. Ha megfenyegeted, hogy bepereled, akkor talán nyerhetsz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!