Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Médiatörvény! Nem jobb félni,...

Médiatörvény! Nem jobb félni, mint megijedni?

Figyelt kérdés
Nem értem,hogy sokan miért akarják a tv-re bízni a gyereknevelést... Akik támogatják a törvényt,mert hogy a gyerek ne lásson bizonyos dolgokat a tv-ben,az abba nem gondol bele,hogy mi lesz,ha majd egyszer elengedi valahová nyugodt szívvel,aztán pl. összeverik az éjjel a gyereket,mert az éppen egy olyan hely,csak a tv nem tudósította,tudósíthatta a híreket?
2011. febr. 5. 10:35
1 2
 11/17 BlackSword ***** válasza:
55%
Én nem pontozleki... De mit értessz azon, hogy veszélyes dolgot nem lehet a gyerek mellett csinálni??? Hidd el, a gyerek csak egyszer fog beletenyerelni a firró tepsibe, és másodszorra már tudni fogja, hogy nem kéne... Hidd el, tapasztalatból mondom... Én is beletenyereltem... Pedig drága édesanyám még direkt arrébb is rakott, mert volt egy érzése, hogy ez lesz... Mégis én voltam a gyorsabb... Azóta sem buzerálom a forró tepsit, csak konyharuhával... És a mai vasalók sem olyanok, mint amikor én voltam kicsi... És továbbra is tartom, hogy ne legyen médiatörvény, mert a szülő dolga a gyereknevelés... Ezzel kétségtelenül nehezebb, de ha jó példát mutatsz, akkor a gyerek önként fogja elkapcsolni a való világról, a maunika sóról a tévét... Mert azt látja otthon, hogy az nem jó... Mutass olyan példát, és nem kell tiltanod, és nem kell állandóan a sarkában lenned...
2011. febr. 5. 23:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Egy éves gyereknek nem tudod megmagyarázni! Ott kell legyél a nyomában.Nem akarom megvárni, hogy magára rántsa a levest (ismerősőmnek ezért amputálták az újját, pici korában, pedig mellette volt az anyja), kiigya a WC-t, kapcsolgassa a mélyhűtőt, feldőljön a székekkel.A forró leves kivételével, mindet kipróbálta, és űzi, mint hobbit, s akkor nem beszéltem a testvéréről, aki majdnem kicsapta a szemét, mert elvette a játékát, fejbe tángálta, felsértette a száját,...Nem agresszív, csak nem akarja odaadni a játékát, vagy érzékenyen érinti, ha szétrombolják a műalkotását. S nincs aki segítsen, egyedül kell mindent csinálnom. Másképp egyszerűen nem tudok főzni. Az első gyerekem mellett úgy főztem,(mert még akkor nekem is voltak elveim, s nem tévézett), hogy fogta a nadrágomat és ordított. Ez mindig így ment, vagy szétrombolta a konyhámat, leverte a zománcot az edényeimről.Tévét én nem nézek, inkább alszok, de a minimaxot nézik a gyerekeim, s azon is szokott lenni agresszív borzalom. Sajnos. Van gyereked? Soha ne ítélkezzünk más felett!
2011. febr. 7. 20:08
 13/17 BlackSword ***** válasza:
Aha... Én értelek, Van egy öcsém, pént ilyen volt, mint neked a nagyobbik... Hát ilyenkor kell ráütni a kicsi kezére... Hidd el, hogy le fog szokni az ilyesmiről... Légy határozott, kicsit szigorú, de igazságos... A gyrek meg fogja érezni, ha nem vagy az, és akkor el fog menni addig, ameddig lehet... De ez nem az ő hibája, hiszen ő még csak gyerek... Most is ugyanúgy szertem anyumat, mint mindig, de ha én próbáltam volna leverni a lábasról a zománcot, akkor tutira ki lett volna porolva a fenekemen a nadrág...
2011. febr. 7. 20:20
 14/17 anonim ***** válasza:

Valakinél beválik a verés, valakinél nem. A nagyobbik kiröhögött, rámnevetett, mikor odacsaptam, már szót fogad, és aranyos, s nem csapok rá a kezére, mert nincs miért.De egy fél évvel ezelőtt még meg akartam bolondulni.

A kicsire, csak csúnyán ránézek és keservesen zokog. Miután "kinyalta a budit", hiába kiabáltam, mire odaértem, már mindegy volt (éppen főztem, s gyanus lett a csönd), rácsaptam a szájára, majd kimostam.Fél óráig zokogott,hiperventillált, nem lehetett megvígasztalni, már sajnáltam.Nem megy a WC-be, de új és új dolgokat talál ki. Mindenért nem verhetem.Csak végszügség esetén. (egyszer kapott, a budis esetnél).

2011. febr. 8. 20:39
 15/17 BlackSword ***** válasza:
Mert nem voltál következetes... A kezére ütés nem verés... Kiabálni meg nem szabad egy gyerekkel... A megemelt hang, az erőteljes rászólás nem egyenlő a kiabálással... És hiba megsajnálni... Nem biztos, hogy beválik a régi módszer, de mióta ezek a liberális módszerek terjednek, tele a világ deviánsabbnál deviánsabb gyerekekkel...
2011. febr. 8. 21:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm a jó tanácsod, s megfontolom. Kiabáltam, hogy ne tedd, mert nagyon megijedtem.Ki marad higgadt, miközben a gyereke a klotyóban pancsikol, s az újját ezek után lenyalja?? Következetes vagyok, különben nem tudnám ellátni a gyerekeimet. Engem sem vertek, s a testvéremet sem.Talán, ha 2x kaptam a seggemre, mert átjavítottam az egyest négyesre.SZépen beszéltek velünk a szüleink, s mégsem lettünk bűnözők, szeretjük a szüleinket, soha nem beszéltünk csúnyán velük, normálisan élünk. Továbbra is fenn tartom a véleményem, hogy minden gyerek más nevelést igényel. Valakinek a szigor használ, valakinek nem. Valaki a szép szóból is ért, valaki nem. Tanultuk vezetés elméletből, hogy több féle vezetési stílus van, Pl autokratikus, demokratikus,laissez faire. Az autokratikus a katonaságnál, alcsonyan kvalifikált embereknél hatásos, parancs és szigor jellemzi, a laissez faire stílus a mérnöki irodákban, és hasonló helyeken jellemző, nagy szabadság és engedékenység jellemzi, a demokratikus nagyjábol a kettő közötti. Szerintem ezt a gyereknevelésre is ki lehet vetíteni. Nálam pl semmit nem értek el, ha szigorúak voltak, de, ha szép szóval és magyarázattal akartak valamit elérni, mindent megetettem, szívesen és lelkiismeretesen. Barátnőm meg a legszadistább tanárnál teljesített a legjobban én az ilyeneknél a legrosszabban. Hát, nem vagyunk egyformák. :)
2011. febr. 8. 21:59
 17/17 BlackSword ***** válasza:

Persze, ez ilyen téren szubjektív... De a vezetéselmélet és a gyereknevelés azért nem teljesen ugyanaz... A szigorú szülő sem feltétlenül agresszív, vagy brutális... Mivel is 4féle szülőtipus van a meleg elutasítótól a hideg engedékenyig... Igazából a gyreknevelés inkább pszichológia, mintsem vezetéselmélet... Mert egy vállalatnál, csoportosulásnal a közös cél tartja össze az embereket, amíg egy családnál ez nem feltétlenül igaz... És most még kicsik a gyerekeid, gondolom még otthon vagy velük, de tudniuk kell, hogy majd az iskolában a tanító néni nem fog velük leülni és megbeszélni minden apró dolgot, hanem büntetni fog... Nagyon meglepődhetnek esetleg, és akkor ugye kezdődik az "én utálom, ő büntet, én mégjobban utálom, ő mégjobban büntet" efektus, ami nem fog jó végeredménnyel zárulni, főleg a gyrek szempontjából... A büntetésnek, az atyai fülesnek nem a szadizmus része a fontos, hanem az, hogy a tetteiknek vannak bizonyos következményei, és minél nagyobbak, ez a következmény annál súlyosabb...

És abban sem értek veled egyet, hogy a szigor csak az alacsonyabb kvalítású embereknél eredményez sikert... Ugyan nálunk sem volt spártai szigor, de azért volt... És működött, holott az intelligenciám, és a kreativitásom magasan az átlag fölé emel... De nekem kellett ahhoz, hogy rend legyen a fejemben, tisztában legyek a képességeimmel, és a korlátaimmal... Szóval nem feltétlen jogsi kell a gyerekneveléshez, hanem empátia és következetesség...

2011. febr. 8. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!