Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kik állitják össze a hivatalos...

Kik állitják össze a hivatalos ürlapok megválaszolhatatlan kérdéseit? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Nem vagyok analfabéta,értelmi fogyatékos sem, de némelyik hivatalos ürlapon szereplő kérdéseket egyszerüen nem lehet értelmezni.Az utolsó két hónapban kettő darab ilyen űrlapot kellett kitöltenem.Az egyik egy végrehajtási,a másik egy családi pótlékkal kapcsolatos.Nem lehet ezeket a kérdéseket egyszerübben kinyomtatni?Miért kell szakszöveggel megszerkeszteni?
2011. jan. 18. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért kell szakszöveggel megírni, hogy az agyafúrt ügyvédek és jogászok ne tudják csűrni-csavarni mindenfelé, és belemagyarázni valami olyasmit, amihez semmi köze sincs.
2011. jan. 18. 14:24
 2/5 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg az a baj, hogy ha egyszerűbb nyelvezettel lenne megfogalmazva, az nem felelne meg a hivatalos kívánalmaknak, nem lenne érvényes, és még jogilag bele is lehetne kötni mert nem fed le, vagy nem zár ki minden értelmezési lehetőséget.
2011. jan. 18. 14:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a baj az "egyszerűséggel", hogy mindenkinek más az egyszerű.

Az is baj, hogy a kérdéseknek pontosnak és szakszerűnek kell lenniük, hogy jogilag ne lehessen beléjük kötni, ahogy elhangzott.

De nem lehetne egyszerűen se fogalmazni, mert mindenkinek más az egyszerű és az érthető. Nem könnyű jó kérdést írni, én pl. szerkesztettem már űrlapot, és nem könnyű úgy kérdezni, hogy jól érthető és pontos is legyen.

2011. jan. 18. 16:46
 4/5 A kérdező kommentje:
Az egyik egy sima gyermektartás dijjal kapcsolatos,végrehajtási lap.Most két hónap után rájöttek,hogy egy kérdést nem jól irtam be és visszaküldték.Kezdhetem elölről...és most beviszem a Biróságra,hogy segitsenek abban az egy kérdésben.
2011. jan. 18. 23:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Ilyet én is töltöttem ki, de én ott bent helyben csináltam, és ha valami nem volt világos, akkor ott meg is mondták, hogy mit kell beírni, így nem volt gond belőle. Mindig így töltöm ki a hivatalos lapokat. Bár általában értem, mit akarnak, legfeljebb nem vagyok benne biztos, olyankor megkérdezem.
2011. jan. 19. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!