Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nem alkotmányellenes ha egy...

Nem alkotmányellenes ha egy partin a nőknek ingyenes a belépő, a férfiaknak viszont nem?

Figyelt kérdés
Logikusan semmi sem zárhatná ki, hogy a saját partimon én szabom meg a szabályoakt. Azonban ha pl. az lenne, hogy "magyaroknak ingyenes, romáknak 1000 Ft", akkor ez aligha maradna szó nélkül legalább az ombudsman, de valószínűleg a hatóságok felől sem.
2011. jan. 15. 11:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Na most lehet én vagyok a hülye, de szerintem te valamit benéztél:D
2011. jan. 15. 17:00
 12/20 anonim ***** válasza:

Jah és nem kell változtatni azokon a módszereken, eddig két helyet tudok, ahol végül csak beengedték őket...

ma már egyik se üzemel, mert állandóan csak csinálták a balhét, a tulaj meg megunta, h a bevétele a hely állandó rendbetételére megy el:D

2011. jan. 15. 17:03
 13/20 A kérdező kommentje:

"Amúgy a kérdező sincs tisztában a fogalmakkal, mert a roma szó, a cigányok nyelvén embert jelent."

- Szerintem Te nem vagy egészen tisztában. Sok nyelven az adott szó, amelyet az adott nemzetiség magára használ, embert jelent.

"Amúgy érdekes, ez a fajelmélet rendben van, persze ha fehér ember mondja, az már diszkrimináció - szép a világunk, mi?"

- Remélem, boldog vagy, hogy ezt kiírhattad magadból, de szó nem volt erről.

2011. jan. 15. 18:04
 14/20 anonim ***** válasza:

"Amúgy a kérdező sincs tisztában a fogalmakkal, mert a roma szó, a cigányok nyelvén embert jelent."

- Szerintem Te nem vagy egészen tisztában. Sok nyelven az adott szó, amelyet az adott nemzetiség magára használ, embert jelent."

Mondjál erre példát, kíváncsian várom.

A roma szónál lehet hadakozni nyugodtan, attól függetlenül a jelentése ugyanaz marad.

2011. jan. 15. 18:40
 15/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem teljesen mindegy 72%?

Most mit játszod a hülyét?

vagy nem játszod?

kiraknál egy ilyen táblát, elég egyértelmű lenne, h a cigányokra gondol és nem "emberekre":D

szerintem rajtad kívül senki nem értené félre:D

idióta!

2011. jan. 15. 18:53
 16/20 A kérdező kommentje:

"Mondjál erre példát, kíváncsian várom.

A roma szónál lehet hadakozni nyugodtan, attól függetlenül a jelentése ugyanaz marad."

- Jó, akkro csak egy példa: az apacsok saját magukat ndének nevezik, ami embert jelent. Az apacs szót nem szeretik, mert állítólag ellenséget jelent egy másik nyelven.

De most egyébként mennyiben releváns, hogy etimológiailag honnan lehet levezetni egy kifejezést? Te nem használod a 'szódavíz' szavat, mert nincs is benne szóda? Vagy elháborít a gondolat, hogy a 'német' szó eredetileg némát jelent, és pl. teutónoknak hívod őket?

Rajtad kívül itt mindenki jól tudja, miért és kire használandó a 'roma' szó, amely egy konszenzus eredménye (javaslom, nézz utána). Magyarként másra használjuk, mintha az adott nyelv beszélői lennénk, vagyis nem embereket jelölünk meg vele (és nem EGY embert, ahogy Te állítottad). Szerintem ez csak kötözködés a részedről.

2011. jan. 15. 20:42
 17/20 anonim ***** válasza:

Én mondjuk nem járok ilyen helyekre, de az esetleg nem jut eszedbe, hogy némi "lovagiassági gesztus" is van ebben adott szórakozóhelyeken a nőkkel szemben?

Azt egyébként miért nem tekinted alkotmányellenesnek, hogy a nőket nehezebben veszik fel dolgozni, mint a férfiakat?

2011. jan. 15. 23:33
 18/20 anonim ***** válasza:
31%

"70/A. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül."

Senkinek nem tűnt még fel, hogy az Alkotmány emberi- és állampolgári jogokról tesz említést... Szerintem az, hogy az ember elmehet szórakozni, partizni, nem emberi- és nem is állampolgári jog, mivel egy olyan deklarációval nem találkoztam, ami ezt kimondaná. Talán mégsem valósul meg a megkülönböztetés...

De ez csak a személyes véleményem...

2011. jan. 17. 11:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Van egy olyan etikai gesztus, hogy a randin a fiú (férfi) felajánlja a partnernek, hogy fizet (például ilyen esetben a belépő), no tudom, egyenjogúság meg minden (bár addig nincs egyenjogúság, amíg ugyanabban a szakmában egy pasi többet keres, mint egy ugyanolyan tudású nő, vagy hogy egy pasit előnyben részesítenek felvételkor, mint egy nőt), azáltal, hogy a hölgyeknek elengedik a belépődíjat, ennek a gesztusnak a terhét leveszik az urak válláról. Így is nézheted. Tudom, nem szokás már udvarolni se, sokan egyből a lényegre térnek, de így is lehet erre tekinteni.

Egyébként igaza van az egyik hozzászólónak, szórakozni nem alapvető emberi jog, hiszen eleve nincs mindenkinek lehetősége a havi bevételeiből kiszorítani akár egy túró rudi árát.

2011. jan. 17. 17:32
 20/20 anonim ***** válasza:

Még egy apróság:

"(2) Az embereknek az (1) bekezdés szerinti bármilyen HÁTRÁNYOS megkülönböztetését a törvény szigorúan bünteti."

Szoktam járni ilyen szórakozóhelyekre, általában nem az a felállás, hogy mindig ingyenes, de most elkérnek a férfiaktól pénzt, hanem mindig kérnek pénzt, de most a nőket ingyen engedik be.

Innentől ez már nem is hátrányos megkülönböztetés :)

2011. jan. 17. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!