Mi a hivatalos eljárás akkor, ha ki akarok bérelni egy állami területet?
Van a lakóhelyemtől nem messze egy rétnek minősített terület, rajta egy gazdasági épület, amit félig meddig már "szétlopkodtak". A terület kisajátításra került egy vasútvonal építése miatt, így most a magyar állam tulajdona és az egyik állami szervnek adták át a haszonélvezeti jogokat.
Megkerestem a vagyonkezelőt, ott mondták melyik szervnél érdeklődjek.
Írtam nekik a bérleti szándékomat jelezve és a tervezett tevékenységről is "kiselőadást" tartottam.
A válaszban lepattintottak azzal, hogy támogatják a terület bérbe adását, viszont más érdeklődő is akad, ezért pályázat útján adják bérbe a területet, ezt vegyem tudomásul!
Ismerősök révén megtudtam azt is, hogy az egyik állami szervnél dolgozó személy akarja a terület bérleti jogát.
Milyen további lépéseket kell tennem az ügyben, hogy komolyan vegyenek és hogy ne happolja el olyas valaki, aki "karbantartásért" akarja megszerezni a területet?
Azt értem, hogy pályázatot kell beadni, de hogyan érem el, hogy kiírják a versenyeztetést, vagy ilyenkor mik a hivatalos lépések, hogy megkezdődjön egyáltalán?
Csak mert hivatalos formában kerestem meg őket a bérleti szándékommal, tehát elvileg ez már egy konkrét ajánlat volt, nem pedig "érdeklődés". Akkor miért nem kaptam tájékoztatást a továbbiakról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!