Átvihető Magyarországra automatikusan a rokkant nyugdíjam?
Én Ukrajnában 100%-os rokkantsági járulékot kapok és szeretném felvenni a kettős állampolgárságot. De mivel az ukrán törvények ezt tiltják, attól félek, hogy elveszítem az itteni szociális járulékot.
A magyarországi egészségügy elfogadja-e automatikusan az ukrán leszázalékolásomról szóló egészségügyi papírt vagy pedig ezt külön orvosi bizottság állapítja meg, hogy jogosult vagyok-e rokkantsági nyugdíjra?
Egyébként van letelepedési engedélyem, bejelentett lakcímem, TAJ-kártyám, személyi igazolványom és lakcímbejelentőm, ami áprilisban lejár és nem tudom, hogy az állampolgárságot vagy a további letelepedést kérelmezzem.
A magyarországi egészségügy elfogadja-e automatikusan az ukrán leszázalékolásomról szóló egészségügyi papírt vagy pedig ezt külön orvosi bizottság állapítja meg, hogy jogosult vagyok-e rokkantsági nyugdíjra?
1. Nem fogadja el automatikusan.
2. Magyar 3 tagú orvosi bizottság fogg dönteni, az új magyarországon előírt vizsgálatok elvégzése után a rokkantnyugdíjra jogosultságot.
(Magyarországon, az új OEP törvény szerint nem a munkaképesség csökkenésének a mértékét vizsgálják, hanem a rehabilitálhatóságot és az igazoltan fennálló munkaképesség csökkenés mellett, még végezhető munkavégzés mértékét!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!