Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Átvihető Magyarországra...

Átvihető Magyarországra automatikusan a rokkant nyugdíjam?

Figyelt kérdés

Én Ukrajnában 100%-os rokkantsági járulékot kapok és szeretném felvenni a kettős állampolgárságot. De mivel az ukrán törvények ezt tiltják, attól félek, hogy elveszítem az itteni szociális járulékot.

A magyarországi egészségügy elfogadja-e automatikusan az ukrán leszázalékolásomról szóló egészségügyi papírt vagy pedig ezt külön orvosi bizottság állapítja meg, hogy jogosult vagyok-e rokkantsági nyugdíjra?

Egyébként van letelepedési engedélyem, bejelentett lakcímem, TAJ-kártyám, személyi igazolványom és lakcímbejelentőm, ami áprilisban lejár és nem tudom, hogy az állampolgárságot vagy a további letelepedést kérelmezzem.

2011. jan. 4. 10:53
 1/1 anonim ***** válasza:

A magyarországi egészségügy elfogadja-e automatikusan az ukrán leszázalékolásomról szóló egészségügyi papírt vagy pedig ezt külön orvosi bizottság állapítja meg, hogy jogosult vagyok-e rokkantsági nyugdíjra?

1. Nem fogadja el automatikusan.

2. Magyar 3 tagú orvosi bizottság fogg dönteni, az új magyarországon előírt vizsgálatok elvégzése után a rokkantnyugdíjra jogosultságot.

(Magyarországon, az új OEP törvény szerint nem a munkaképesség csökkenésének a mértékét vizsgálják, hanem a rehabilitálhatóságot és az igazoltan fennálló munkaképesség csökkenés mellett, még végezhető munkavégzés mértékét!!)

2011. jan. 4. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!