Határozat kézbesités cim ismeretlen?
Az lenen a kérdésem ha jól értelmezem a törvényt akkor a határozat nem tud jogerőre emelkedni ha a tértivevény ugy megy vissza a rendőrségre hogy a cim ismeretlen cimzett ismeretlen. Azt tudom hogy ha azzal küldik vissza hogy nem kereste akkor még jogerős lessz a határozat.
Valaki tud erröl valamit?
ha ismeretlen a lakcím
akkor hirdetményi úton teszik közzé határozatot
és ugyanúgy jogerőssé válik
lásd alábbi törvényt
(80.§)
Joghatások csak a szabályszerű kézbesítéshez kapcsolódhatnak. A kézbesítés akkor szabályszerű, ha a hivatalos iratot a címzett vagy helyette a külön jogszabály szerint átvételre jogosult más személy, tértivevénnyel, jegyzőkönyvvel vagy határozatpéldánnyal igazoltan átvette. A hivatalos iratot a kézbesítés megkísérlésének napján szabályszerűen kézbesítettnek kell tekinteni, ha az irat átvételét, illetőleg a tértivevény aláírását a címzett megtagadta.
(3) A tértivevénnyel feladott hivatalos iratot a kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon - az ellenkező bizonyításáig - kézbesítettnek kell tekinteni, ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a hivatalos irat a szabálysértési hatósághoz, bírósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza.
74 §
ez alapján megmenekültél
ez egy óriási joghézag....
Sajnos nem menekültem meg , olyan fura helyzet alakult ki hogy én közbe személyessen átvettem de az a szép az egészbe hogy ahova postázták onnan 10 nappal később viszajött ismeretlen cim el erre most 10 nappal később kipostázták megint a határozatott amit én már egyszer átvettem. Felhivtam a jardokat azt monták azt látják hogy 1 vissza ment ismeretlen cimmel de arrol nem veszéltek hogy én már átvettem személyessen. Nem egyszerü eset .
Csak kiváncsi voltam mivan ha akkor mondjuk én nem jelentkezem , én a rendőrnek ezt a cimet adtam meg de ő az álandóra küldte. Jó mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!