Ez az új médiatörvény? A cigányokkal kapcsolatos hír esetén az ellenzék szavának is helye van a Kossuth Rádió híreiben, ha valótlan, ha nem?
(A) Rendőrségi sokkolótól vesztette életét egy férfi vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén - tájékoztatott a megyei romareferens hétfőn.
(B) Az elfogást végző rendőröknél nem volt sokkoló. A kapitányságra tartva, útközben lett rosszul a férfi. Az elsődleges szakvélemény szerint infarktus vagy tüdőembólia okozta a halálát.
Ez az új médiatörvény? Valamelyik nem valótlan! Mégis be kell mondani?
Ilyen esetben a valótlan hír bemondása nem ütközik közérdekbe?
ad (A)
Esélyek Háza roma referensének információi szerint a település egyik házában akartak a rendőrök előállítani egy 50 és 55 év közötti férfit, akinek érvényes börtönbüntetését kellett volna megkezdenie a megyei büntetés-végrehajtási intézetben.
A férfi az ágy alá bújt a rendőrök elől, akik mintegy öt percen keresztül sokkolóval próbálták meg kiszedni - tette hozzá Horváth József. A referens úgy tudja, hogy amikor sikerült kihúzniuk, a férfi teste már élettelen volt.
ad (B)
A férfit az ágy alá bújva találták, de a rendőrség azt írja, nem tanúsított ellenállást, így testi kényszer alkalmazása nélkül megbilincselték, és a rendőrautóba ültették. Ezt követően a kapitányságra tartva, útközben lett rosszul a férfi. Az elsődleges szakvélemény szerint infarktus vagy tüdőembólia okozta a halálát.
A Járárőrök vasárnap késő délután mentek ki egy kemecsei lakáshoz, mert információik szerint ott egy olyan férfi tartózkodott, aki ellen négy elfogatóparancs van érvényben. A 49 éves férfit testi sértés, garázdaság, lopás, valamint meg nem kezdett egy év négy hónapos jogerős szabadságvesztés miatt körözték.
Az elfogást végző rendőröknél nem volt sokkoló. Ilyen eszközzel ez a rendőrkapitányság nem is rendelkezik.
----
A referens azt se tudja hány éves?!? Mendemonda alapján, hasra ütésre beszél?
Én az MTV1 déli híradójában hallottam ezt, de szerintem korrekt volt: A cigány önkormányzat embere szerint sokkalták az illetőt és ettől halt meg, a rendőrség szerint nem, mert nincs is sokkolójuk, hanem a beszállítás közben halt meg infarktusban vagy tüdőembóliában.
Miért baj az, hogy többféle álláspont vagy tényállítás is elhangzik? Mind a kettőnek egyforma hírértéke van szerintem. Egyelőre én nem tudom, melyik a valós állítás. Emlékezz vissza, amikor a tatárszentgyörgyi romagyilkosság volt. Minden létező hatóság, a mentők, az orvos, a rendőrök, a tűzoltók azt mondták tűz volt, és attól haltak meg, pedig még egy 6 osztályt végzett rokon is két pillanat alatt megmutatta a nyomok alapján, hogy csak is molotovkoktél lehetett. Szóval én automatikusan nem veszem be a rendőrök szövegeit se.
Ez kb olyan mint ha az időjárásjelentésben ez lenne:
(A): sütni fog a nap
(B): szakadni fog az eső
De szar a hírközlés.. Össze vissza hazudnak, na ezért szarom le a híreket, mert felturbózzák őket, most meg össze is zavarnak, többfélét mondanak egy forrásból.
Nem érdekel, az történik amit látok.
Szerintem a kérdező szövegértelmezési képességeivel lehetnek gondok. Én is hallottam ezt a riportot/tudósítást a kocsiban, és hadd mondjam meg neked, hogy semmi probélma nem volt vele. Két ellentétes magyarázatot hallhattunk két forrásból, ergo egyelőre még csak esetismertetés/találgatás zajlik. A nyomozás és a tárgyalás során majd kiderül, hogy mi történt.
Amit kérdezel akkor lenne értelmes, ha már lefolyt volna a tárgyalás és a hivatalos álláspont megszületett volna, ennek ellenére a hírközlő előállt volna egy ellentétes, légbőlkapott magyarázattal. Mivel nem így van, ezért eleve baromság amit kérdezel.
Abba hadd ne menjek bele, hogy milyen összefüggés lehet a szövegértelmezési képességeiddel és a politikai irányultságod közt.
Másik: a médiatörvényt hogy keverted ide? Az csak egy dolog, hogy jan 1-től lép érvénybe, de mégis. Mi köze van a két dolognak egymáshoz. Vagy csak cigányozni szerettél volna egy jót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!