Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » AZ Új médiatörvény kiterjed a...

AZ Új médiatörvény kiterjed a netes bloggerekre?

Figyelt kérdés

A neten írok blogot, nem tudom, hogy én mit írhatok le és mit nem...kiterjed-e a törvény a bloggerekre?

Bocsi tudom kicist felesleges kérdés, nekifutottam a törvény olvasásának, de annyi időm most nincs hogy annyira átolvassam, hogy megtaláljam amit tudni akarok...

Olyan bonyolultan van leírva...mintha direkt arra mennének, hogy a jónép ne értse...

2011. jan. 5. 21:49
 1/10 anonim ***** válasza:
A netes média nyomtatott sajtónak számít. De mivel te blogger vagy, és nem egy híroldal szerkesztője, ezért rád nem vonatkozik. Amúgy mi a blogod címe?
2011. jan. 5. 22:10
 2/10 anonim ***** válasza:
És mi választja el a Blogot a hírportáltól? Ha én politikai blogot azt sem minősíthetik annak?
2011. jan. 5. 22:12
 3/10 anonim ***** válasza:
42%

Pontosan arra mennek,hogy ne értse senki. Nagyon sok a félreérthető szöveg.

Amit eddig lehet róla tudni,ellenőrizni fogják a blogokat is,mindent,ami a neten megjelenik. Egyenlőre még ninss szó tiltásról és szankciókról,de a rendszer már működik.

A Költségvetési Tanács feltette a honlapjára a költségvetéssel kapcsoltaos aggályait. A Tanács jan.1.-vel megszünt,a honlap néhány napig még élt,de mára már eltűnt!

Rád bízom a következtetést!

2011. jan. 5. 22:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
22:12 Blog is lehet híroldal, hogyha rendszeresen közöl politikai vagy közéleti témájú cikkeket. Tehát ha a saját életedről írsz, nem lehet beléd kötni. Elméletileg a napiszarba se köthetnek bele, mert nem ilyen jellegű oldal. De valóban, ahogy már írta előttem valaki, az a lényeg, hogy te se értsd meg, és így azt büntessék, akit éppen akarnak. Ezért törli el ez a törvény a sajtószabadságot, mivel bármelyik sajtóterméket megbüntethetik egészen konkrétan a semmiért, amitől a sajtótermék csődbe megy, megszűnik. Bonyolult dolog ez nagyon.
2011. jan. 5. 22:18
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Azért arra kíváncsi vagyok,hogy ellenőrzik le az összes blogot,meg hogy regisztrált domain nélküli blognál honnan tudják meg ki vagy.A neved nem tudják,a szolgáltató meg nem fogja kiadni az adataidat.Főleg ha külföldi szerveren lévő blogról van szó.
2011. jan. 5. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:
53%
A szolgáltató nem adja ki?És ha a rendőrség akarná ki kérni?Még a végén a szolgáltató sz*pná meg.
2011. jan. 5. 23:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy orosz vagy egy svéd szolgáltatót nem fogja érdekelni a magyar rendőrség.
2011. jan. 5. 23:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Igy van..az lesz elöbb utobb a vege h ,,origo.info ..index.com stb" aztan ott lehet mediatanancs meg barmi kb szart sem er.
2011. jan. 6. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Igazság szerint a döntéshozók nem nagyon vannak tisztában az informatikával.Nem csak nálunk,máshol sem.(lsd piratebay per)

A nagy netes hírportálok szükség esetén ugyanúgy külföldre fognak költözni,mint a kuruc.info és a nagyobb magyar torrent trackerek.

De van egy olyan érzésem,hogy a törvényt inkább a nyomtatott és a sugárzott sajtóra akarják alkalmazni,mert ez egyenlőre még lényegesen szélesebb hírforrás.Marika néni meg Józsi bácsi be sem tudja kapcsolni a számítógépet,de a blikket meg tudja venni,meg be tudja kapcsolni a televíziót.

2011. jan. 6. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy kell bejelenteni a blogokat? Besétálni senki sem fog szerintem. Hol van az online bejelentési felület?

Kérem, hogy írjátok meg az új média törvény által kért hivatalos oldalak címet, hogy el tudjon járni az, akinek a blog bejelentése nem sérti az EGO-ját!

Egyre tisztábbak a fogalmak, ez a törvény nem is gond szerintem, az adósság és szociográfiai problémák sokkal keményebbek.

2011. jan. 31. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!