AZ Új médiatörvény kiterjed a netes bloggerekre?
A neten írok blogot, nem tudom, hogy én mit írhatok le és mit nem...kiterjed-e a törvény a bloggerekre?
Bocsi tudom kicist felesleges kérdés, nekifutottam a törvény olvasásának, de annyi időm most nincs hogy annyira átolvassam, hogy megtaláljam amit tudni akarok...
Olyan bonyolultan van leírva...mintha direkt arra mennének, hogy a jónép ne értse...
Pontosan arra mennek,hogy ne értse senki. Nagyon sok a félreérthető szöveg.
Amit eddig lehet róla tudni,ellenőrizni fogják a blogokat is,mindent,ami a neten megjelenik. Egyenlőre még ninss szó tiltásról és szankciókról,de a rendszer már működik.
A Költségvetési Tanács feltette a honlapjára a költségvetéssel kapcsoltaos aggályait. A Tanács jan.1.-vel megszünt,a honlap néhány napig még élt,de mára már eltűnt!
Rád bízom a következtetést!
Igazság szerint a döntéshozók nem nagyon vannak tisztában az informatikával.Nem csak nálunk,máshol sem.(lsd piratebay per)
A nagy netes hírportálok szükség esetén ugyanúgy külföldre fognak költözni,mint a kuruc.info és a nagyobb magyar torrent trackerek.
De van egy olyan érzésem,hogy a törvényt inkább a nyomtatott és a sugárzott sajtóra akarják alkalmazni,mert ez egyenlőre még lényegesen szélesebb hírforrás.Marika néni meg Józsi bácsi be sem tudja kapcsolni a számítógépet,de a blikket meg tudja venni,meg be tudja kapcsolni a televíziót.
Kérdés, hogy kell bejelenteni a blogokat? Besétálni senki sem fog szerintem. Hol van az online bejelentési felület?
Kérem, hogy írjátok meg az új média törvény által kért hivatalos oldalak címet, hogy el tudjon járni az, akinek a blog bejelentése nem sérti az EGO-ját!
Egyre tisztábbak a fogalmak, ez a törvény nem is gond szerintem, az adósság és szociográfiai problémák sokkal keményebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!