Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet-e jogi következménye...

Lehet-e jogi következménye annak, ha valaki egy másik ember elérhetőségeivel (e-mail, msn cím, telefonszám. ) szexuális tartalmú ajánlatot dob fel egy nyilvános internetes portálra, fórumra, chatre?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 17:23
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Fizikálisan erősebb nálam, ő fiú, én meg pár évvel idősebb nővére vagyok, volt, hogy próbálkoztam ilyennel, a válasza az volt, hogy megfogta a csuklómat, állítása szerint nem szorította, de elpattant egy hajszálér, borogatni kellett, és még hetekkel később is fáj időnként. Szóval a fizikai lehetőségeket én kihagynám.
2009. jan. 23. 22:26
 12/16 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj, de micsoda egy bu.ko testvered van, es ugy viselkedik mint egy ovodas! Szuleitek tudnak rola, hogy azert, mert o elegedetlen a sajat eletevel, a te eleteddel szorakozik?!

Valtoztass meg minden cimedet, vagy veresd agyon, mert megerdemli.

2009. jan. 23. 22:33
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A Youtube-ról már két videó törlését is javasoltam, mind a két alkalommal tényleg törölték. A videókkal az volt a bajom, hogy a feltöltők visszaéltek az ábrázolt személy bizalmával, sértő, szexuális kontextusban mutatták be őt (maga a felvétel egyébként az érintettek beleegyezésükkel történt). Írtam az érintetteknek, részletesen leírtam, hogy a Youtube-on hogy történik az ilyen panaszok kezelése. Ezek után láttam, hogy a videók tényleg eltűntek.

Valószínűleg nemcsak a Youtube-nak, hanem minden hasonló portálnak, szolgáltatónak van valami belső szabályzata, sőt panaszkezelése. Ezek alapján általában elég gyorsan el lehet intézni a dolgot ,,házon belül is''. Én csak a Youtube-ot ismerem, más szolgáltatóról nem tudok hitelesen nyilatkozni, de úgy sejtem, hogy a legtöbb helyen csak annyi az egész ügy, hogy írsz egy levelet valami adminisztrátornak, ő pedig törli a Te személyes adataidat érintő dolgokat. Az öcséd talán meg sem fogja tudni, hogy a Te kérésedre történt a dolog, hiszen az adminisztrátorok saját jogon is törölhetik a problémás dolgokat.

A részletek különbözhetnek az egyes szolgáltatóknál. Melyik szolgáltatóról van szó a Te esetedben?

2009. jan. 24. 01:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg fel leehet jelenteni, de sok értelme nem lesz, mert bizonyítani is kéne, h ő volt, ami lehetetlen hiszen le is tagadhatja. Sőt hülye lesz beismerni, h ő volt. Bizonyítani pedig nem fogod tudni. Egyébként vissza szívathatod nyugodtan, nem cska szexuális hírdetést lehet feladni hanem bármit. Ház eladó, kocsi eladó számítógép eladó stb. Lakcím név, telefonszám ( az összes) minél több helyre. Lehetőleg mindent jó olcsón, h sokan keressék és akkor lesz sok kellemetlen perce, mikor jönnek megnézni a kérót meg állandóan csörög az összes telefonja ( vezetékes, mobil).

Ha pedig fizikai erőszakra gonodltá és erősebb nálad akkor jól jön egy FA testápoló ( Baseballütő) vagy vmi más segédeszköz.

2009. jan. 24. 09:43
 15/16 A kérdező kommentje:
Lehetetlennek nem lehetetlen, mert az illetékes oldalt egyrészt moderálják, másrészt van egy ip, azt vissza lehet keresni, és van egy előzmények rész a böngészőben, azt is ki lehet nézni. Szóltam az illetékes oldalnak, remélem, jobban figyelik az oldalukat ezután, és nem engednek ilyeneket kiírni. Minden esetben a szabályzatukban benne van, hogy se e-mailt, se telefont, se MSN címet nem lehet kiírni. Hogy most írták-e bele, vagy benne volt-e már régebben, ezt nem tudom, mert én azt az oldalt már nagyon régóta nem használom semmire.
2009. jan. 25. 17:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg nem lehetetlen ip cím és előzmények meg tényleg van, de mint szakmabeli ( mérnök informatikus) mondom ,h bizonyítani nehéz. Ugye ha van egy csöpp esze akkor nem otthonról csinálja hanem pl. netkávézóból vagy egyéb nyílvános helyről, aztán nyomozhatják ,h ki volt. Ha pedig otthonról akkor is mondhatja azt ,h nem ő volt, azt lehet csak bizonyítani, h az ő gépéről és az ő IP címével tették ki, de azt, h ki ült a gép előtt azt nem. Az előzményeket meg 10 mp alatt lehet kitörölni.
2009. jan. 25. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!