Az új alkotmány tervezetben mit jelent magában az, hogy kereszténység, mire vonatkozik?
A keresztenysegre utalas, az a multunk. Szent Istvan ajanlotta fel Magyarorszagot Marianak, egy ezer eves kereszteny orszag az amire buszke lehetsz, ahonnan a gyokereid fakadnak. Akinek nincs multja jovoje sincs.
Lehet magat a keresztenyseget tamadni, mocskolni, - ez most nagyon trendi - megis ennek az eszmenek a szellemeben eltek az oseid, az alkotmanynak meg kell emlekeznie a multrol, es nagyon helyes, hogy belekerult.
Én örülök, ha bekerül keresztény identitásunk az Alkotmányba. Mióta van Magyarország, azóta keresztény. A gyökere kultúránknak, jogalkotásunknak, szociális gondolkodásunknak, mindennek Keresztény. Hasonlítsd már össze a konfuciánus, a hindu vagy a muszlim gyakorlattal!
Nem lehet kikerülni, nélküle nem Európa Európa!
Egyébként Isten van, ez egyértelmű tény 2000 éve. Jézus elmondta. Mióta ő itt tanított, meghalt (ezek történelmi tények) és feltámadt (ezt az apostolok élete-halála igazolja), azóta senki gondolkodó ember nem állíthatja, hogy nincs Isten.
Aki nem hisz Benne, az magát ítéli el (nem Isten ítéli el) - örökre. Érdemes?
előttem hozzászólónak: Látszik h nem tudsz semmit. A gyereket azért keresztelik meg, h mentesítsék az eredendő bűntől, h pl ha meghalna ne a pokolra jusson. A gyerek idősebb korában bérmálkozhat ahol ő eldönti h az egyházba akar-e tartozni vagy sem.
Amúgy meg imádom h sokan vannak olyanok akik a filmekből ismerik a vallást,törit stb, ami kb annyira igaz mint h létezett batman.
Szerintem minden újszülöttet meg kellene keresztelni, hogy az áteredő bűnt eltöröljék. (Persze nem tudom,ha egy vallástalan házaspár beállít egy plébániára, hogy meg szeretné kereszteltetni a gyerekét, akkor ez lehetséges-e?)
Aztán felnőtt korában dönthet úgy, hogy abban hisz, hogy nincs Isten.
Még egy ateista részéről is rosszindulat a gyereke felé, hogy nem keresztelteti meg és ezért, ha netalántán gyerekkorában meghal, az áteredő bűn miatt valószínűleg nem üdvözül!
2 apróságot megjegyeznék ehhez
1 gyereket nem kéne megkeresztelni mert tényleg nem 100%hogy azt a vallást választja
a vallás és a tudomány néha ellentétes(volt pl a föld alakjáról/mozgásáról szóló vita galillei,giordano brúnó és társaik részvételével..) a tudományos tények bizonyítottak az egyház sugallta sztorik fele eléggé erős mese. a deizmus elképzelhető számomra mert a fizika törvényei100% ig beválltak a teremtést meg amíg be nem bizonyítják az ellenkezőjét tőlem isten ugyanúgy csinálhatta mint az ősrobbanás hisz azelőtt is volt valami ami valahogy keletkezett... a kötelező hittant baromságnak ítélem és azt is megemlítem hogy az erkölcsre vonatkozó bizonyos parancsolatok ellenkeznek más "szaporodjatok sokasodjatok" kihirdetésekkel a vallás ma már kiszoruló félben van realizmus kiszorítja...a vatikán anno elszta hogy meséket terjesztett és nem fogadta el az igazságot, ezt most szívják mert hitelük az nem sok van ma a fiatalok(tehát a jövő generációja)nagyon kis százalékban hívő azok meg családi okból (valami nagyon elborult szekta/vallás követői családostul) én anno sokat jártam templomba de ha úgy kéne élni mint ahogy ők mondják hát agybaj lenne jó hogy ha a szex és az alkohol tabu a lapot meg a füvet nem tiltják holott ez a kettő őket kiszorítja a terjedő kultusz miatt hiszen a társaságot már ez tartja össze
én szerintem volt egy kor amit az egyház uralt ennek ugyanúgy leáldozott mint az ősvallásnak amikor István behozta a kereszténységet csak most nem követi más...
a mai korban nincs az embernek rájuk szüksége hiszen ha valamit nemtud akkor nem a bibliát olvassa magyarázatért(régen a szentírást kp ként vették) hanem benyomja a guglit és igaz/jelenleg igaz(majd megdöntik ) tényeket kap. de mivel vallásszabadság van aki akar az higgyen de nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!