Mit kaphatok ha "csalok" a Vaterán?
Szóval egy 50e Ft értékű kis tárgyat adtam el, a vevő elutalta az összeget, én pedig feladtam a tárgyat postán. Most pedig azt mondja, hogy küldjem vissza a pénzét, mert átvertem és nem küldtem neki semmit, ha nem küldöm feljelent. Tudja a címem, telefonszámom stb. mivel a Vatera kiadja vásárláskor. Mit kaphatok ezért? Én tényleg feladtam a csomagot szóval 2 eset lehet:
1 a csomagot megkapta csak vissza akarja a pénzét is szerezni
2 a postánál "elkeveredett" (ergo ellopták, mint szokás, mivel nem ajánlottként adtam fel, hanem simán, (húgom adta fel, mert aznap nem volt rá időm, ő meg nem tudta, hogy ajánlottként kell)
Hogyan bizonyítsam, hogy elküldtem?
Blokkot mindenképp kapsz a postán. Különben ez így elég zavaros történet, meg ugye eleve a kérdés, mit kapsz, ha csalsz. :)
Természetesen 50 ezer már nem kis pénz és már nincs a 20 ezres határ sem, szóval ha a vevőd tudja bizonyítani, hogy nem kapott tőled csomagot, akkor le is csukhatnak.
Postás lehet tanu, aki adott esetben elmondja, hogy vitt-e x címre valamit.
postai számla pl. talán még úgy is le lehet követni és meg tudják keresni, feladó és címzett alapján, hogy kiment e.
Eléggé pozitív a tapasztalatom a posta telefonos ügyfélszolgálatával.
A veterán kötött szerződés polgári törvénykönyv-höz tartozik. Ez azt jelenti, hogy a vásárló polgári peres úton kényszerítheti ki az igazát.
A gond, hogy elsősorban neked kéne bizonyítani, hogy feladtad a csomagot. Ha esetleg a postáról tudsz szerezni valami bizonyítékot, akkor jobb esélyekkel indulsz.
a polgári peres út több évet igénybe vesz általában. Szerintem csak blöfföl.
ezt elb@sztad.
nincs okos megoldás.
máskor majd jobban figyelsz, h tértivevény nélkül semmit nem küldesz postán.
Valóban sántít a dolog, de:
Csomagszámmal reklamáld meg a postán, ott megvan a feladóvevényed, amelyen szerepel az átvevő aláírása.
Ezt Neked kell megtenned, Te voltál a feladó, a Te kezedben van a bizonylat, ami alapján reklamálhatsz.
A vevő nem tud a postára menni, nincs bizonylata.
Ez még a jobbik eset annál, amikor azt mondja a vevő, nem az volt a csomagban! Akkor nagyobb bajban lennél!
A feladóvevény legalább 2 példányos, önindigós, az egyiket
csomagfelvételkor megkapod, ezzel ismeri el a Posta, hogy átvett tőled valamit. Ha nem így lenne, minden csomagot dobhatna a kukába, mert hogy bizonyítod, hogy náluk "hagytál" valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!