Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van a gyanúsítottnak...

Miért van a gyanúsítottnak több joga, mint a sértettnek?

Figyelt kérdés

Ez kész téboly, nem elég, hogy kifosztott, még azt hittem, hanyatt dobom magam, amikor mondja a nyoimozó, hogy én csak illetékbélyegért kaphatok iratmásolatot, de a gyanúsított meg ingyen.

Ja és kb 30 ezer Ft lenne... nagyon durva.

Sztetek ez normális? Nem elég h kifosztott, most még minden engem súlyt jogszabályilag is, ő meg röhög a markába?

2010. nov. 29. 20:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
amúgy szó szerint ... igen, ezt tapasztalom, ugyanis még hangosan röhög is a pofámba, h úgyse tudok mit csinálni, mert úgyis "elintézi" --- hát ez ma magyarország ... én meg itt szenvedek, hogy kiszedjem aprólékosan a sok hazugságot a jegyzőkönyvekből, és akkor a fejemhez vágja röhögve, h tök mindegy, mennyit erőlködök, mert "elintézi", hogy semmi se legyen (és az a durva, hogy ebben speciel nem hazudik, nem véletlenül mer tök nagy büntetési tételű bcs-ket megcsinálni ...), én meg kisemberként, protekció nélkül sajnos csak az igazamra tudok támaszkodni, összeköttetésekre nem
2010. dec. 2. 12:43
 12/15 anonim ***** válasza:
A rendőrség elküldi az ügyet váddal, még az ügyész is vádat emel, viszont a bíróság elég gyenge büntetést szokott kiszabni sajnos, aminek nem sok visszatartó ereje van. A törvényeken kellene szigorítani, de ez nem az igazságszolgáltatáson múlik...
2010. dec. 2. 13:09
 13/15 A kérdező kommentje:
hát egyelőre csak jusson el a bíróságig, azért drukkolok, mivel a protekciói révén már nem egy ügyet elsüllyesztett az ügyészségen ... egyébként meg 11 év a felső tétele, mint azt megtudtam, nemtom ha bíróságra menne az ügy, mennyit kapna, de persze ez csak azért lenne fontos, mert akkor hátha megijedne és esetleg eszébe jutna kártalanítani, csak persze amíg ilyen "háttere" van, addig csak kiröhög
2010. dec. 2. 15:46
 14/15 anonim ***** válasza:

"...de ez nem az igazságszolgáltatáson múlik......"

Elnézést a véleményformálásért, de Magyarországon SZÓ NINCS igazságszolgáltatásról, - jogszolgáltatás folyik itt, amelyből az kerül ki pozitív mérleggel, akinek jobbak az összeköttetései, anyagi lehetőségei.

2010. dec. 2. 16:29
 15/15 A kérdező kommentje:
igen, igen, de tudod esetemben még ez se mondható el, pontosan a protekciós háttér miatt még jogszolgáltatást se várhatok sajnos
2010. dec. 2. 19:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!