Ha én vagyok egy elhunyt egyedüli vér szerinti örököse, viszont a hagyatéki tárgyaláson meg fogok állapodni pár dologban a volt feleségével akkor ő is örökös lesz a hagyatéki végzésen?
Szerintem előbb le kell bonyolitaniuk a vagyonmegosztást, hiszen csak az után derül ki, hogy mit örököltél. Vagyis mindent, ami vagyonmegosztáskor az elhunyté marad.
És máris nem kell ajándékozgatnod.
Szerintem is az utolsóknak lehet igaza... Mivel nem is számít hagyatéknak és nem a tiéd az ami az exfeleségé. Nem is tudnak így listát meg ilyesmit készíteni.
Én apum is okt. elején hunyt el, és az élettársánál a közös lakásukban leltárt készítettek arról, hogy mijük van (egyéb ingatlanok, kocsi, értékpapírok, ingóságok...). Most apum fél háza az enyém lesz a hagyatéki után amikor kiszólnak a földhivatalhoz és megfizetem az illetéket. Akkor majd az élettársa kifizeti nekem az a részt a házból. De most még pl el se adhatom neki, mert még az apa nevén van.
Így Te se örökölsz meg olyan dolgokat amiket az exfeleségnek ítélnek, mert az nem is a tiéd.
24/L
00:11-nek
Ha az elhunyt a halála előtt elvált, akkor természetesen az elvált házastársnak már nem jár a haszonélvezet, főleg akkor, ha már nem is lakik az elhunyt lakásában.
Csak míg írtam a választ, addig lett beírva az információ, hogy elvált feleségről van szó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!