Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mettől meddig volt hazánkban...

Mettől meddig volt hazánkban 14 év a szeszkorhatár? Miért kellet 18-ra emelni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 17. 18:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%
18:40 igazad van, de a svédekhez hasonlóan 25-re kéne.
2010. nov. 17. 18:50
 12/18 A kérdező kommentje:
16 vagyok, és már szeretnék végre az unalmas tanulás helyett munkába állni. De munka után igenis jólesik mindenkinek a 3-4 feles rum! Amúgy borakat elő tudok állítani.
2010. nov. 17. 20:20
 13/18 Phoney ***** válasza:
89%

Azért unod a tanulást, mert sz*r az oktatási rendszer, és sz*r a tananyag. Esküszöm, csak arra jó az érettségi, hogy rászoktasson a tanulásra -- mivel 1-1 egyetemi szigorlatra kb annyit kell tanulni, mint az egész érettségire.

Tudás nélkül Magyarországon szinte csak alulfizetett munkákat vállalhatsz. És jól látod, az alulfizetett munkások osztályrésze az alkoholizmus, ez már 200 éve is így működött. De ez drogozás, semmi egyéb. Érdekes, értelmes munka után nincs szüksége az embernek 4 felesre, max 1-re, amit legalább annyira az íze miatt iszik, mint az alkohol miatt. Gondolok itt olyanra, hogy Beefeater Gin, Cognac, Bushmills whiskey, vagy Obsello abszint, de ezekből sem kell minden nap.

Az alkohol nagyon szorosan összefonódik az emberi civilizációval (ezért is nem lehetett szinte soha betiltani), de épp azért, mert az elvilselhetetlen életmódok elviselésében segít.

2010. nov. 17. 23:14
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Figyelj, szerintem neked teljesen mindegy a korhatár, gyakorlatilag már most egy alkoholista tróger vagy, úgyis előkeríted a föld alól is, ha meg akarod inni a magadét.

Mondanám, hogy innen még van visszaút, ha lenne eszed, meg is fogadnád, de-----------------

2010. nov. 17. 23:36
 15/18 anonim ***** válasza:
57%
Magyarul gyárista akarsz lenni vagy sor mellett robotolni. Mert csak azoknak esik jól munka után a 3-4 feles. És ezekből van a legtöbb alkoholista. Szánalmas, gusztustalan ahogyan botorkálni, el-el esnek, kúsznak 2-3 métert nagy nehezen felállnak, majd megint kezdik elölről. Sokan agresszívak, verekedősek. Undorodom az ilyen emberektől.
2010. nov. 17. 23:37
 16/18 anonim válasza:
52%
Én 14évesen a csattogós lepkét húztam magam után nem azon járt az eszem, hogy mikor mehetek bebaszni...
2010. nov. 18. 15:52
 17/18 anonim ***** válasza:
55%
Ez a legfontosabb kérdés az életedben? E nélkül is isznak a fiatalok. Függők vagytok, neketek kell az alkohol ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat. Nekem nem, én szabad vagyok és ez ingyen van!
2010. nov. 19. 12:07
 18/18 anonim ***** válasza:
51%
21. életév alatt senkinek sem adnék alkoholt és szavazati jogot.
2010. nov. 21. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!