Hazánkban ki, kik azok az emberek akik azon fáradoznak,
esetleg azért harcolnak ( :O ), hogy a kisvállalkozások
ne menjenek csődbe vagy, hogy nagyobb teret nyerjenek a
piacon?
Senki. Itt mindenki magáért harcol, fáradozik hogy ő maga ne menjen csődbe (politikustól a közmunkásig mindenki).
2011. nov. 4. 21:49
Hát az egész kormány ezért harcol, nem tudtad? Csak a rengeteg ellenség miatt nem sikerült még előre lépni. Mert egyszerűen megakadályozzák, hogy a kormányunk igen helyes intézkedései elérjék a céljukat. De majd a kínaiak segítenek nekünk felvirágozni!
2011. nov. 4. 21:55
Az ember saját maga építi fel a vállalkozását és vezeti minden erejével és tudásával. Nem másoktól kell várni azt amit nekünk kell megtennünk. Persze a kormány beleszól az adótörvénnyel, meg mindennel amik a vállalkozásokat érintik, de egy jól működő vállalkozás minden gond nélkül működhet ma Magyarországon sikeresen.
2011. nov. 4. 21:57
4/16 A kérdező kommentje:
Azért ez nem teljesen így van.szerintem...legalábbis remélem.Én szeretnék egy ilyen embert találni.Van néhány ötletem ami szerintem segíthetne a helyzeten és szeretnék elbeszélgetni egy ilyen emberrel,hogy megtudjam szerinte van-e értelme az ötleteimnek és honnan kaphatnék segítséget esetleg támogatást a megvalósításhoz.
5/16 A kérdező kommentje:
kolopele..a válaszomat az előző hozzászólóhoz írtam..
6/16 A kérdező kommentje:
kolopele: tény,hogy a legtöbb dologban igazad van de szerintem te is nagyon jól tudod,hogy az utóbbi időben példátlanul sok kis vagy mikro vállalkozás húzta le a rolót,miközben a multik csak erősödnek.
Senki nem fog harcolni a kisvállalkozásokért.
Mindenki maga építi fel a vállalkozását, és neki magának kell megélnie a piacon. Nincs értelme fenntartani olyan vállalkozást, amelyre nincs szükség, vagy amelyet nem lehet gazdaságosan működtetni. Ha pedig lehet, akkor megmarad...
A nagyobb piaci térnyerés is maximum mint irányelv jöhet szóba. Ennek érdekében lehet a különböző szabályozókon változtatni, de különösebb értelme nincsen. Ha valamit érdemesebb kisvállalkozásként csinálni, mint nagy cégként, akkor azt úgyis a kisvállalkozások fogják csinálni - ha pedig egy nagy céggel célszerű csinálni, akkor előbb-utóbb létrejön az a nagy cég.
A piac MINDIG kitermeli azt, amire éppen szükség van. Mesterségesen nem túl sok értelme van beleavatkozni...
Pedro
2011. nov. 4. 22:11
Én. De néha úgyérzem ezzel egyedül vagyok ebben az országban.
2011. nov. 4. 22:13
9/16 A kérdező kommentje:
Pedro : Vagyis engedni kell,hogy a külföldi multik uralhassák a piacot ?
10/16 A kérdező kommentje:
Tisztelt ÉN... :) te ki vagy?
További kérdések: