Jogos-e a Geréb Ágnessal szemben alkalmazott börtön beli bánásmód?
Vétkes, vétkes, de mégsem bankrabló, terrorista vagy az szervezett alvilág láncfűrészes bérgyilkosa.
Nem koncepciós eljárásról van szó? Az orvosi társadalomban (hierarchiában) kiirthatatlanul gyökeret vert féltékenység, irigység egyik megnyilvánulási formájáról?
Ez a nő közveszélyes.
Hasonló a különböző szektákhoz, akik értelmes embereket vonnak befolyásuk alá.
Igaz, hogy az orvosok is hibáznak, de miért kell a bajnak elébe menni?
Azért, mert el szokott időnként romolni a fék, még nem megyünk szándékosan a fának.
Ott van jó helyen ahol van.
én úgy tudom, hogy a történet a következő: (lehet rosszul tudom)
az eset, ami miatt most bíróságon van gyakorlatilag nem otthonszülés kategóriája. az történt, hogy egy kismama (pár héttel a szülés kiírt időpontja elött) látogatóban volt a centrumukban, nem is Gerébbel találkozott, ő előadást tartott másoknak. Ekkor megindult a szülés és Geréb, ha eltiltották, ha nem, ez a szakmája, segítségére sietett és mentőt ís hívtak. a mentővel jött a rendőrség is...
ebben az egészben az a hihetetlen orcátlanság, szemétség, függetlenül a konkrét esettől és magától Geréb Ágnestől, hogy elvileg az otthonszülés engedélyezett. gyakorlatilag viszont az az ember (orvos, bába, szülésznő), aki ebben segítséget nyújt, az egyből a börtönt kockáztatja. Akkor mi a jó k**va a**jukért engedélyezik? Akkor monják azt, hogy tilos és el van intézve!
"az eset, ami miatt most bíróságon van gyakorlatilag nem otthonszülés kategóriája. az történt, hogy egy kismama (pár héttel a szülés kiírt időpontja elött) látogatóban volt a centrumukban, nem is Gerébbel találkozott, ő előadást tartott másoknak. Ekkor megindult a szülés és Geréb, ha eltiltották, ha nem, ez a szakmája, segítségére sietett és mentőt ís hívtak. a mentővel jött a rendőrség is... "
Akkor gondolj bele egy kicsit. Egy szülés nem fél óra alatt zajlik le. Ami Te írsz, aszerint megindult a szülés, hívtak mentőt, Geréb segített a szülésnél, majd a baba oxigénhiányos lett. Ez max. fél óra, még annyi sem. Ami érdekes: a nőnél ott volt minden ruha, stb, amit egy szüléshez magaddal viszel. Vizsgálatra minek ilyesmi? Meg pont ott indul be a szülés? Oké, talán elhiszem. Geréb meg nem az országos mentőszolgálatot hívja, hanem a sajátjukat vissza valahonnan vidékről. Jóindulatból segít a szülésnél, mert tapasztalt, bár egy bírósági végzés értelmében el van tiltva. Jóindulatú, oké. De ahhoz, hogy egy baba oxigénhiányos legyen, ennyi nem elég. Igenis sok időnek kell eltelnie a szülés beindulásától a világrajövetelig, nem max. 10 perc. Szóval nekem senki ne mondja, hogy ez nem tervezett szülés volt, csak éppen komplikációkkal.
És igen, ezért megérdemli. Ha nekem be kell tartanom a magyarországi törvényeket, tartsa be más is! Azért nevezik törvénynek, bírósági határozatnak. Nem tartotta be? Tudta, hogy következményei lesznek a dolognak. Kockáztatott, vesztett. Viselje a következményeit, elvégre annyian nevezik felelősségteljes, felnőtt embernek!
"Egy szülés nem fél óra alatt zajlik le."
a szülés nem, de ha ez egy spontán vetélés "akart lenni" akkor akár 5 perc alatt is lefuthat az egész. átéltem (szerencsére csak szemlélőként) hasonlót.
"Ami érdekes: a nőnél ott volt minden ruha, stb, amit egy szüléshez magaddal viszel."
ezt te honnan tudod? ott voltál?
mellékesen nem egy ismerősöm a szülés elött egy hónappal már minden cuccát mindenhova magával vitte... és a kislányom is 2 héttel korábban jött, mint jósolták vala...
"Meg pont ott indul be a szülés?"
pont máshol is beindulhatott volna, de pont ott indult be. ha mondjuk a 3-as vilamoson pont a Élessarok felüljáró alatt indul volna be, akkor is így hotetlenkednél?
"De ahhoz, hogy egy baba oxigénhiányos legyen, ennyi nem elég."
de. kb. 2 perc elég hozzá. ha 10 perc, akkor nem oxigénhiányos, hanem kb. agyhalott.
Drágáim!
Az indulatokat és a közlési vágyat megértem, de meg is vagyok győződve, hogy Geréb "rémtetteiben" egyikőtök sem érintett - Örüljetek Neki! -, továbbá arról is, hogy egyikőtök sem szakember, de még nem is szakszerűen, jól tájékozott. Ilyen hírnévvel én sem fordulnék hozzá.
De mit is kérdeztem? Azt, hogy jogos-e a - ha nem a "rajtakapott" eset miatt, akkor a korábbiak miatt - vétkes Geréb Ágnest a zárkában is láb- és kézbilincsben tartani, épületen belül is vezetőláncon kísérni? Egy lőfegyverrel gyilkoló rablóhoz hasonlóan?
A szerencsétlen 47 kiló, még megszökni sem tudna, és ilyen előzmények, ekkora hírverés után a bűnismétlés is kizárva.
Ok. Nem kell a lábbilincs, de ..
A véleményekből kitűnik, hogy a többség Geréb-párti.
Ha úgy gondoljátok, vigyétek a gyerekeiteket szülni ilyen helyre, én a magam részéről a lehető legjobb klinikát választom nekik.
Uff, én beszéltem!
Az első öt szó bőven elegendő lett volna válasznak, hiszen csak ez érdekel.
Amint azt írtam, már csak a rossz híre miatt sem bíznék benne.
Az én "DE-m" pedig így hangzik: Nem emberölési szándékkal szokott bevonulni a Születésházba, és soha sincs a retiküljében a sportegyesülettől engedély nélkül elvitt és otthon tartott pisztoly, és nem lőtte le még egyetlen egyetemi csoporttársát vagy oktatóját. (Akit viszont csak két oldalról karon fogva kísértek a rendőrök! A pécsi ámokfutóra gondoltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!