A lakcímkártyán szerepel a személyi igazolvány száma?
A jobb felső sarokban lévő kód szám és betű is pont úgy néz ki, mint a sz.ig.szám. Az az, vagy külön lakcímkártyaszám? Ellenőrizné az, akinek megvan mindkettő? Mert nekem nincs meg a személyim már sok éve, és kérdés, hogy legalább a száma megvan-e a lakcímkártyán (mert az legalább megvan), vagy az nem is az?
Ugyanitt kérdés, hogy miben több a személyi igazolvány, mint az útlevél, amire itt is válaszolhattok, de ki is írom külön kérdésként.
Még azt is hozzatenném, hogy egyrészt régóta külföldön élek, és ráadásul még a lakcímkártyámra is az van írva konkrét cím helyett, hogy külföldi cím, mert "kijelentkeztem" Magyarországról, hogy ne kelljen TB-t fizetnem, ha nem élek ott, és akkor kaptam ezt az új lakcímkártyát, amelyen csak ez van lakcím helyett, hogy külföldi cím.
Lehet, hogy elvették akkor a személyimet? Olyan rég csináltattam ezt a lakcímkártyát már, hogy erre nem is emlékszem.
Viszont tényleg mi szükség van a személyi igazolványra, ha van útlevél? Mit tud a személyi, amit az útlevél nem?

Nem vették el a személyidet, max lejárt és nem újítottad meg.
Nem kötelező, hogy személyid legyen, elég az útlevél

A lakcímkártya független a személyi igazolványtól. Saját azonosító száma van.
Az útlevél + lakcímkártya elvileg ugyanúgy hiteles mint a személyi igazolvány + lakcímkártya.
Bár amilyen f.sz magyar törvények vannak lehet hogy belefutsz majd egy olyan ügyintézőbe akinek csak a személyi igazolvány lesz jó.

“ Bár amilyen f.sz magyar törvények vannak lehet hogy belefutsz majd egy olyan ügyintézőbe akinek csak a személyi igazolvány lesz jó.”
Akkor az orra alá dugom a jogszabályt

Lehet hogy nem az ügyintéző hibája lesz hanem az okos törvényalkotóké.
Azzal meg nem tud mit kezdeni az ügyintéző.
Én még nagyon régen úgy tanultam sok helyen, hogy személyazonosság ellenőrzésére személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány egyenértékűen elfogadható.
Ugyanakkor a jogosítványom sincs épp meg, és az tényleg probléma, mert így csak útlevelem van, és az viszont előfordulhat szerintem is, hogy vmi hivatalos ügyintézéshez két személyazonosító is kell, szóval muszáj újat csináltatnom mindkettőből sajnos.

Neked legyen igazad, 7., kívánom!
Azért én szerintem újra készíttetem mindkettőt (személyi és jogsi is), ha van türelmem ezt végigvinni a kormányablakban vagy ügyfélkapun...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!