Milyen hátrányokkal járhat állandó lakcím bejelentkezés?
Szeretnék segíteni az egyik barátomnak akit már gyerekkorom óta ismerek.
Sajnos úgy adódott hogy nincs lakcímkártyája.
A mostani albérletben ahol lakik ott nem tud bejelentkezni állandó .
lakcímre.
Van bármilyen hátránya hogyha bejelentem az én lakásomba?

- Ha valami disznóságot csinál, akkor Nálad fogják keresni.
- Ha nálad van bejelentve, akkor joga van nálad lakni.
- Ha már nem akarod, hogy Nálad legyen bejelentve, az nem könnyen tudod elérni.

“ Még pedig az hogy hozzád fog érkezni a barátod számára a hivatalos levelek”
Minden hivatalos szervnél meglehet adni levelezési címet. Szerintem ha egy tényleg jó barátnak szeretne segíteni, ez nem igazán akadály.
“ rendőrök olyankor rádughatják az ajtót.”
Nem. Nem rúghatják. Nem is fogják.
“ hatóság férevezetése bünettét követed el.”
1. A hatóság félrevezetése nem bűntett.
2. Nem, nem követi el
“ nálad fog kopogtani, és a te ingóságaidat foglaják le!”
Nem, nem foglalják le.
Konkrétan minden amit összehordtál, egy baromság.
Kérdező, nyugodtan bejelentheted, ha úgy érzed ezzel tényleg érdemben tudod segíteni. Ha kicsit utána nézel, vannak lakások ahova több száz ember van bejelentve, a kutya nem foglalkozik vele.
Az egyetlen hátránya tényleg, hogyha keresi a rendőrség bekopognak hozzád is. De szerintem az az 5 perc beszélgetés, ebben a különleges esetben nem hinném, hogy bármilyen nehézséget okoz.

Ez már néhány éve nem közokirathamisítás, mert a törvény szerint nem muszáj ott laknod, ahová be van jelentve a címed. Egyébként is összevissza voltak bejelentve az emberek, leginkább a "főbérlő nem engedi" című népszokás miatt; ezt szentesítették azzal, hogy immár törvényes bejelentkezni egy lakásba akkor is, ha a polgár nem lakik ott. A lakcím immár nem a tényleges lakás címe, hanem egyfajta kapcsolattartási cím.
Ezért nem hivatkozhat már senki arra, hogy ott lakik, szeretne bemenni, mert oda szól a lakcímkártyája.
Vannak ezek a horrorsztorik az ajtót berúgó rendőrről, végrehajtóról és hasonlók. Ha bárki keresné az illetőt, közölni kell vele, hogy nem lakik ott, és kész.

#1 sok baromságot hordott össze.
Hatalmas hátrány, hogy oda érkeznek a hivatalos levelei (már ha nem ad meg külön levelezési címet, ahogyan #4 írta). Szól a barátjának, hogy érkezett egy levele, jöjjön el érte.
Meg rárúgja a rendőr az ajtót. Namost azért induljunk ki abból, hogy a kérdező nem bűnözőkkel barátkozik, akikre a rendőrség rárúgná az ajtót. De egyébként még ha a rendőrség jönne is ki hozzá, akkor mi van? Ajtót nyit nekik, igazolja magát, elmondja, hogy az illető nem lakik ott életvitelszerűen, adott esetben meg is adja az albérletének címét. Fogalma nincs a rendőrség munkájáról annak, aki az ajtót rúgdosó embereket vízionálja oda.

Kimásoltam neked, amit találtam:
Az állandó lakcím jogilag kapcsolattartási címként funkcionál, és nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ott bejelentett személynek automatikusan joga van az ingatlan használatához. Az ingatlan használati joga attól függ, hogy az illetőnek van-e tulajdonosi vagy bérleti joga az adott ingatlanhoz. Ha például valaki csak be van jelentve, de nincs tulajdonosi vagy bérleti joga, akkor a tulajdonos nem köteles beengedni őt.
Fontos azonban, hogy az állandó lakcím bejelentése hivatalos ügyek intézéséhez szükséges, és az ott bejelentett személy hivatalos levelei is erre a címre érkeznek. Ha az érintett személy már nem él az adott címen, érdemes kijelenteni őt, hogy elkerüljék a későbbi jogi problémákat.

A rendőrség odafigyelésében azért nem szabad nagyon bízni.
Tőlem 200 m-re történt 2 éve, hogy a TEK hajnalban rátört egy családra. A fiatal férfit megkötözték, lenyomták a földre, aztán előhozták az asszony mellé a két kisgyereket, azok ott ordítottak a házkutatás ideje alatt, hogy mi van apuval.
Kiderült, hogy a ház előző tulajdonosa egy körözött cigány volt, csak a TEK nem frissítette az adatbázisát, és lusták voltak utánanézni, hogy az illető már fél éve eladta a házát, és mások laknak ott.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!