Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet a pride-ot jogilag...

Hogy lehet a pride-ot jogilag betiltani?

Figyelt kérdés

Szerintem egyszerűen nem lehet, egyedül a gyülekezési jogot lehet betiltani de az viszont tényleg teljes diktatúra lenne már.

Ha esetleg azt mondják hogy pl. a nemi identitással kapcsolatos felvonulások betiltása és erre hoznának egy jogszabályt akkor a szervezők kitalálnak valami más felvonulási jogcímet és úgy fognak kimenni és nem pride lesz a neve hanem valami más, pl. békéért szolidaritásért felvonulunk, szerintem nagyon nehéz így betiltani valamit jogilag

tegnap 10:19
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Nem tudom mit lovagoltok már hetek óta annyit a pride-on előtte havonta nem volt ennyi kérdés róla azt mondtátok hogy ez másodlagos dolog nem ez a legfontosabb? akkor hagyjátok.
tegnap 10:25
 2/10 anonim ***** válasza:
7%

Mivel a pride egy olyan rendezvény, ahol a szexuális deviáns viselkedést ünneplik, mely káros a gyermekek mentális egészségére, ezért be lehet tiltani.

Az ember vagy férfi vagy nő, ami ezen felül van, az gonosztól való.

Meg amúgy Isten is ezt akarná.

Szóval be lehet tiltani.

De úgy gondolom, hogy a vége úgy is az lesz, hogy valami félre eső helyen tarthatnak majd a 18. életévüket betöltő pride-osok egy szivárványfesztivált, mondjuk a sziget után.

Vagy valami eldugott kis putrifalván megtarthatják a pride fesztivált az erdőben.

De minden jóérzésű egészséges magyar számára egy irritáló jelenséget tiltanak be most. És jogosan. Legyenek büszkék a másságukra a 4 fal között. Ennyi.

Amúgy nincs bajom a melegekkel, mert a volt nejem is lezbikus lett és mégis jó barátok vagyunk.

tegnap 10:26
 3/10 A kérdező kommentje:
2. De ha teljesen más lesz a jogcíme úgy jelentik be a szervezők, akkor áruld már el hogy hogyan? Csomó kiskapu van erre szerintem..
tegnap 10:32
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
2/3 van, bármit lehet...
tegnap 10:32
 5/10 A kérdező kommentje:
4. Igen nyilván bármit lehet csak az a kérdés hogy hogyan egyszerűen nem tudom elképzelni hogy hogyan lehet ezt megoldani jogilag ez a kérdés itt...
tegnap 10:36
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Körülírják a Pride-ot, de nem nevezik nevén. Amilyen felvonulásra, tüntetésre a kritériumok ráillenek, az tilos. Ja, hogy csak 1 ilyen rendezvény van...
tegnap 10:39
 7/10 A kérdező kommentje:
6. Akkor nem olyan lesz mint ahogy körülírják....
tegnap 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen be kellene tiltani az LMBTQP propagandát és az ilyen célú rendezvényeket. Bármikor meg lehetne tenni, csak a szándék nincs meg rá. Nem fogják betiltani most sem.
tegnap 11:36
 9/10 anonim ***** válasza:

7. akkor az már nem pride (se kis-, se nagybetűs)

A busójárásra is mondhatod utólag, hogy pride, csak semmi értelme

tegnap 11:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#2 "Meg amúgy Isten is ezt akarná." Ezt azért így már/még nem lehet egy jogszabály szövegébe beleírni. Akkor se, ha TE is ezt akarnád.
tegnap 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!