Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon is be kéne...

Magyarországon is be kéne vezetni a halál büntetést?

Figyelt kérdés
Én személy szerint be vezetném mert életért élet erre példának ezt tudom mondani mondjuk van egy gyerek és védekezőképtelen és tehetetlen és egy felnőtt ezzel vissza él és megöli és a hátra lévő életét amit a gyereknek lett volna el veszi..rengeteg példát lehene mondani de szerintem ez fejti ki a legjobban..megértem azokat akik nem akarnák a halál büntetést mert ha hibáznak akkor ártatlanul hal meg én meg erre azt tudom mondani hogy már olyan fejlett minden hogy ilyen egyáltalán nem fordulna elő pláne ha gyilkosság van..Ha valaki ilyet tesz jól megkínozni utána halál büntetés kéne..Ha esetleg szexuális erőszak lenne ha férfi az elkövető akkor a heréit le vágni ha nő akkor a melleit. Pluszban azt is be kéne vezetni de én láttam a híradóba hogy hozni fognak egy olyat hogy 18 év alatti is kaphat életfogytéglant szerintem ezt rég be kellett volna..Ti mit gondoltok jogos lenne vagy ellenkezőleg?
ma 05:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az elmúlt évtizedekből is bőven van példa arra, hogy valakit tévesen ítéltek el gyilkosság miatt. Ebből néhány utóbb kiderült, meg bizonyára van olyan is, ami sose fog kiderülni.

A másik meg az, hogy ez teret adna a koncepciós pereknek: ha valaki útban van csak rá kéne bizonyítani egy gyilkosságot és máris eltették láb alól.

ma 08:30
 12/18 anonim ***** válasza:

"már olyan fejlett minden hogy ilyen egyáltalán nem fordulna elő pláne ha gyilkosság van"

De. előfordulna.

Az ilyenkor hibás döntés helyrehozhatatlan.

A (jog)állam feladata a tettarányos büntetés kiszabása és végrehajtása, jogi keretek között, úgy, hogy közben a nemzetközi egyeznények normáit is betartják.

Te elsősorban bosszút akarsz állni, nem pedig - a jogrend szerint - büntetni.

Ezt pedig nem lehet.

ma 08:43
 13/18 anonim ***** válasza:
Igen, de csak akkor alkalmazzák, ha 100%-ig biztos, hogy bűnös az illető. Inkább, mint hogy évtizedekig élősködjön az adófizetők pénzén, aztán ha kikerül, ott folytassa, ahol abbahagyta.
ma 08:48
 14/18 anonim ***** válasza:

Néhány száz vagy ezer ember eltartása kb semmi az állam számára. Kb egy Mészáros Lőrinc napi bevétele.

Aki tényleg emiatt akar embereket kivégezni, az vagy hihetetlen aránytévesztésben van, vagy simán szociopata.

ma 08:52
 15/18 anonim ***** válasza:
Sok kicsi sokra megy. És ahogy már írtam, az ilyenek szabadulás után ott folytatják, ahol abbahagyták.
ma 08:53
 16/18 anonim ***** válasza:

"És ahogy már írtam, az ilyenek szabadulás után ott folytatják, ahol abbahagyták."

Nyilván. Te csak tudod.

Több évtizednyi regintegrációs tapasztalattal rendelkezel, persze.

Képzeld, pártfogó tisztként találkoztam már olyannal, aki jó útra tért a szabadulása után.

Mondjuk nem kis munkám volt benne, de megérte.

Kár lett volna, ha halálra ítélik, pedig - anno - embert ölt.

ma 09:55
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 Ezerből egy ilyen biztos van. De mi a helyzet a többiekkel? Hány ártatlan életet mentenénk meg azzal, ha a gyilkosokat felakasztanánk?
ma 09:57
 18/18 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy van olyan aki embert ölt és ki engedték normális lett de ezek akik ezt csinálták akkor jó okuk volt rá és nem úgy értem hogy jajj volt nála pénz stb hanem mondjuk gyerekét megverték vagy stb..De én el mondtam milyen kategóriát mondtam mert az emberölésnek és több fajtája van jogos önvédelemből vagy gondatlanságból stb..Most is volt olyan a híradóban hogy a másod unokatestvérét aki csak 17 éves volt ott volt előtte az élet és amint ölte meg a családtagja egy cipőért meg egy telefonért és ez ember??? Az ilyet kínozni kéne!
ma 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!