Magyarországon is be kéne vezetni a halál büntetést?
Amiket leírtál ítéleteket, azok a sötét középkorban még működhettek volna, de ez már a XXI. század, és azóta kicsit megváltozott a világ, ahogy a törvények is. Nem azt mondom, hogy jó irányba, de ha ezeket amiket leírtál, bevezetné a Magyar kormány, Brüsszel követelné, hogy húzzunk az EU-ból, mint a vadludak.
ma 06:07
2/18 A kérdező kommentje:
Igen ebben igazad is van,tudom nem lenne hasznos az országnak ezzel az oldalal is egyetértek de a másik oldalával is amit mondtan de érted miről beszélek.
Nem.
A bütetés az, ahol az államnak okosabbnak kellene lennie, és nem pedig állatiasnak. Belegondolni is rossz, hogy valakinek az a munkája, hogy védekezésre képtelen rabokat kínozzon.
A büntetés szerepe vagy a rehabilitáció legyen, vagy ha ez nem lehetséges, akkor lelki büntetés legyen. Szerintem a halálbüntetés könnyebb út, mint évtizedeket tölteni rabként, esetleg belátva a hibádat.
ma 06:49
Necces kérdés, de a valóban full elzárás egy-, onnan elszökhetetlen környezetből tartalmasabb lenne. De ott meg egymást teszik tönkre a rabok, tehát igazi megoldás nincs, illetve az lenne, ha alapból minden társadalom-ember normálisan működne.
ma 07:12
5/18 A kérdező kommentje:
A 3ra azt tudom mondani és nem azért mert nem tartom tiszeletbe a véleményed de védekező képtelen rabok én arra q rétegre gndolok aki menthetetlen aki simán érzelem nélkül elvette másnak az életét jogtalanul az mit mondjon?? Igen a 4re egyetértek hogy az sokkal rosszabb de van akinek pont nem..nézőpont kérdése
6/18 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírásért csak ezen a telefonon kicsik a betük meg gyorsan írok
Könnyű kérdés. Ha bevezetnénk a halálbüntetést, ki kellene lépni az EU-ból. Néhány agresszív rohadék, és kb ugyanennyi meggyötört, és alapvetően együttérzésre méltó áldozat / családtag vérszomját, illetve bosszúvágyát nem éri meg egy nemzetközileg előnyös helyzet felrúgása árán kielégíteni.
ma 07:51
"én arra q rétegre gndolok aki menthetetlen aki simán érzelem nélkül elvette másnak az életét jogtalanul az mit mondjon??"
Miért kellene bármit mondania?
Még egyszer, ebbe gondolj bele: valaki azért kap fizetést az államtól, hogy embereket kínozzon.
Én nem szeretnék ilyen államban élni. Azt szeretném, ha az állam felülkerekedne az állatias ösztönökön.
Meg egyébként is ha menthetetlen, mit akarsz a kínzással elérni?
ma 07:53
Te azok alapján amit leírtál, betegebb és szadistább vagy, mint a legtöbb gonosztevő.
ma 08:10
10/18 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy a halálbüntetésnek meglenne a helye, szigorú keretek között.
Vannak emberek akiket nem lehet visszaengedni a társadalomba és értem bizonyos államok álláspontját, hogy ők bizony nem fogják eltartani ezeket az embereket életük végéig.
ma 08:12
Kapcsolódó kérdések: