Ha lesz állandó magyar lakcímem akkor kell fizetnem TB járulákot?
Annak idején mikor kiköltöztem külföldre akkor csak úgy tudtam lemondani a TB-t. A NAV azt mondta hogy bizonyítsam hogy kint biztosítva vagyok és akkor nem kell fizetnem de EU-n kívül vagyok és nem is tudtam hivatalos lepecsételt papírt szerezni, itt amúgy is minden elektronikusan megy. Végül is a nagykövetségen keresztül kijelentkeztem a magyar lakcímemről és megkaptam az új kártyát amin annyi szerepel hogy "külföldi lakcím". Így nem kell fizetnem TB-t, meg is néztem a TAJ státuszomat és jelenleg nem aktív, tartozásom nincs, azt hiszem "barna" számom van.
Viszont bejelentett lakcím nélkül megvagyok lőve. Nem tudom megújítani a magyar jogsimat , viszont ha hazalátogatok akkor nem akarok jogsi nélkül vezetni.
Bankszámlát sem nyithatok, pedig jó lenne mert tartanék devizában pénzt és így egyszerűbben, gyorsabban tudnék otthon ingatlant venni ha eljön az ideje.
Magyar telefonszámom sem lehet. Ezt úgy tudom kiküszöbölni hogy egy rokon nevére veszem, így viszont nélküle semmit nem tudok intézni a későbbiekben.
A kinti telefonommal nem tudok telefonálni Magyaroszágon, így egy asztalt nem tudok foglani az étteremben. A szüleim telefonjárol ejtek meg hívásokat ha valakit fel kell hívnom.
A lényeg hogy ha a szüleim bejelentenének hozzájuk állandóra akkor a NAV onnantól kezdve TB fizetésére kötelezne? Nem dolgoznék Magyarországon és nem is veszek igénybe semmi segélyt, támogatást, semmit nem folyósítnak nekem.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!