Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Visszautasíthatja az eladó,...

Visszautasíthatja az eladó, ha kártyával akarok fizetni kis összeget?

Figyelt kérdés
Tehát, romániában élek, egy kis faluban és mostanában jött csak még be a falunkba a kártyás fizetés, ezért megszoktam, hogy nem nagyon van nálam készpénz, nade tőlünk nem messze az egyik boltban mindig összeveszek az elárusítóval, hogy nem engedi, hogy 10 lejnél (kb 700Ft) kevesebbet kártyával fizetsek, mert azt mondta a főnök, hogy drága a terminál kezelési költsége, ezért nem engedi, csak ha 10 lejnél többet akarsz fizetni. Eléggé sandít nekem ez a dolog, mert én úgy tudom, hogy sem az elérusítónak, sem a főnöknek nincs joga megtagadni, hogy én kártyával fizetsek, csak, ha jóváhagyta az állam, de azt ki kell rakni, mint szabályzat egy látható helyre.
jan. 25. 18:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
10, egy ideig biztosan, aztán meg fogják bírságolni
jan. 25. 23:38
 12/12 anonim ***** válasza:

Tisztázzuk! Magyarországon NEM teheti meg. Ha lehet kártyával fizetni valahol, akkor nem lehet összeghatárhoz kötni.

Főleg úgy nem, hogy ez: "drága a terminál kezelési költsége" egy kamu indok. Valóban nem olcsó, DE a legtöbb esetben ha már egyszer már van terminál, akkor a költségek nagy része alapból megvan, és nem rárakódik minden egyes kártyás tranzakció után egy újabb díj, hanem inkább ELLENKEZŐLEG: minél többet van használva, annál jobban megéri a kereskedőnek.

Romániában: honnan tudjuk? Egy romániai fórumon kellene megkérdezni/romániai jogszabályoknak utánanézni.

jan. 26. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!