Ha én vagyok ,az egyetlen örökös ,és nem volt tárgyalás ,akkor nem kérhetek tárgyalást azért ,hogy visszautasítsam az örökséget?
Figyelt kérdés
tegnap 21:47
1/4 anonim válasza:
Hívd fel a közjegyzőt, kérdezd meg mit kell aláírnod ezért.
2/4 anonim válasza:
Dehogynem, az örökséget visszautasíthatod. Nem tudom mi a törvényes határidő, mindenesetre sürgősen keresd fel a közjegyzőt!
3/4 anonim válasza:
Miért akarod visszautasítani? Ha tényleg tartozást is örököltél, akkor is csak az örökölt vagyonig lehet rajtad behajtani a tartozást. Ugyanakkor a hitelezőkkel általában meg tudsz állapodni jobb feltételekről, szóval lehet, hogy anyagilag mégis jobban jössz ki, mintha lemondanál az örökségről.
4/4 anonim válasza:
Miért akarod az örökséget visszautasítani?
Ha van hivatalos tartozás, van hitelező, akkor kell legyen hagyatéki tárgyalás is, hiszen a hagyatéknak része az adósság és ezzel a hagyatékon nem csak egy örökös osztozik, hanem belépnek a hitelezők is.
Mi volt valójában? Mit kaptál, mit adtak át neked és kicsoda?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!