Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megcsúsztam a havas úton,...

Ha megcsúsztam a havas úton, és áttértem a szembejövő sávba,és ütköztem egy autóval,akkor miért indult ellenem szabálysértési eljárás?

Figyelt kérdés

Személyi sérülés nem történt, a felelősséget elismertem.

Az út havas volt, nem sózták le,nem takarították le, ezért egy kanyarban kicsúszott az autóm, és nekimentem egy másik autónak.

Ilyenkor miért indult ellenem szabálysértési eljárás?

50-el mentem lakott területen kívül.

jan. 16. 13:32
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
30%
Mert a bűnösség vagy ártatlanság kérdését nem ránézésre, bemondásra állapítják meg.
jan. 16. 13:36
 2/25 anonim ***** válasza:
88%
Mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél. Első körben gavas úton nem kellene 50 km/h-val kanyarodni
jan. 16. 13:38
 3/25 anonim ***** válasza:
84%
Maj azt mondják, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél. Amiben igazuk is lesz. Én még soha nem csúsztam át a szembesávba, pedig több százezer km-t vezettem.
jan. 16. 13:39
 4/25 anonim ***** válasza:
39%
Mert így akarják megelőzni azt hogy őket hibáztasd hogy nem takarítják el
jan. 16. 13:41
 5/25 árokpart ***** válasza:
12%
Nem vonhatnak felelősségre ,mert a közútkezelő feladata lett volna, hogy első körben rendbe tegye az utat.
jan. 16. 13:43
 6/25 anonim ***** válasza:
88%
Mert közúti balesetet okoztál.
jan. 16. 13:44
 7/25 árokpart ***** válasza:
5%
6-os Viszont nem ő volt a hibás.
jan. 16. 13:45
 8/25 anonim ***** válasza:
67%

3, én már igen, és nem indult ellenem szabálysértési, pedig összetörtem 2 kocsit és kint voltak a rendőrök, én egy jégfolton csúsztam meg, de ettől független az út tiszta volt és sütött a nap. De a rendőrök is látták, hogy nem a sebességemmel volt baj.

#2 voltam megint

jan. 16. 13:46
 9/25 anonim ***** válasza:
26%

Ezt amúgy én se értem. Igazából akár mennyivel mész, ilyenkor benne van, hogy megcsúszol.

Aki mást ír, az hazudik.

jan. 16. 13:46
 10/25 anonim ***** válasza:
95%

“ Nem vonhatnak felelősségre ,mert a közútkezelő feladata lett volna, hogy első körben rendbe tegye az utat.”

Árokpart…mindenhova oda büfög valamit, aminek semmi értelme.

“ 25. § (1) * Járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra és a rakományra.

Innentől kezdve, az, hogy megcsúsztál a te hibád. Vannak olyan kirívó esetek, amikor egyébként nem lennél ezért hibás, de a te esetedben nem áll fenn.

Ez van, elkell fogadni.

jan. 16. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!