Kisdanibrian19830112 kérdése:
Egy orvostan hallgató kiáshatja a dédanyja koponyáját, tanulmányi célra?
Figyelt kérdés
Olvastam hogy a hallgatók részére eladható emberi csont.#dédanya #exumálas
tegnap 20:22
1/6 A kérdező kommentje:
A saját dédanyja, miért ne használhatná azt használja tanulmányi célra? Így a sírhelyet se kell majd meváltani
tegnap 20:24
2/6 anonim válasza:
Nyilván nem állhatsz neki hullákat kiásni semmilyen céllal sem
4/6 anonim válasza:
Temetőben nem lehet engedély nélkül ásni. Halottakat nem lehet kiásni az kegyelet sértés és még a rokonának is engedély kell hozzá és azt meg is kell indokolni. Az nem indok, hogy tanulmányozni szeretné a koponyáját mert orvostan hallgató.
5/6 Hova gondolsz válasza:
Kizárt, hogy csak úgy nekiáll valaki ásni a temetőben.
A szüleim hamvait szerettem volna az egyik pesti temető kolumbáriumából egy másikba áthelyeztetni, igazolást kellett vinnem, hogy meg van a másik kolumbáriumban a helyük. Két temetői alkalmazott jött velem és ők szedték ki az urnákat. Még azt is nehezen akarták engedni, hogy én magam szállítsam el az urnákat.
6/6 anonim válasza:
Bűnügy esetén engedélyezik. Amúgy semmi orvosi indok nem lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!