Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kitaláltam egy olyan kereket...

Kitaláltam egy olyan kereket drifteléshez ami jóval megkönnyíti a driftelést, kell valamilyen engedély, hogy forgalomba hozzam?

Figyelt kérdés

Milyen engedélyekre van szükségem ahhoz, hogy nemzetközileg árulni tudjam?

Ha valaki közútra megy vele és meghal vagy bármilyen tragédia történik, lehetséges, hogy engem tesznek felelőssé ha valamilyen jogi engedélyt nem szerzek meg? Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék érte!

A kérdésem kifejezetten új termék árusításáról szól, kérem aki nem ezzel kapcsolatban szeretne választ adni az ne tegye! Köszönöm!

tegnap 15:00
1 2
 11/13 anonim válasza:
100%
Ha már minden hivatalos szervnél jártál és nem jutottál előrébb, akkor itt a gyakorin biztos lesz megoldás...
tegnap 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:

Ahhogy hogy közúton lehessen használni (nem driftelésre!) kellenek mindenféle engedélyek amiket az adott ország közlekedési hatósága állít ki. Kell hozzá sokminden, műszaki dokumentáció, tervek, stb.

Az hogy te zárszelvényből meg betonvasból meghegeszted és rámondod hogy jó, mert nálad még nem törött el nem elég. Mérnöknek kell megterveznie, számítással és akár próbákkal igazolnia hogy az megfelel a jogszabályoknak.

Ahhoz hogy rákerülhessen a plecsni sok idő, és még több pénz kell.

Ezzel egy jolyan járműmérnököt keress meg aki ilyen alkatrészek tervezésével foglalkozik és egy ügyvédet is aki a jogi hátteret intézi. Ja meg egy bankot is hogy legyen pár 10 millád addig amig beindul a forgalmazás.

tegnap 20:01
 13/13 A kérdező kommentje:
Nincs szükségem arra, hogy közúton hivatalosan lehessen használni! Mindenki saját felelőségére ott használja ahol szeretné. A kérdés továbbra is az, hogy a forgalmazáshoz valamilyen engedély kell-e?
tegnap 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!