Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nincs nálam a személyi...

Ha nincs nálam a személyi igazolvány, forgalmi engedély, és jogsi a rendőr köteles elfogadni a dáp QR kódot a telefonomon?

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 16:40
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem, mivel a jogsi megléte feltétele a vezetésnek. A DÁP-pal csak a személyazonosságod igazolod.
tegnapelőtt 16:50
 2/16 anonim ***** válasza:
81%
Jogsit, forgalmit már rég nem kell magadnál tartani.
tegnapelőtt 16:55
 3/16 anonim ***** válasza:
76%

Személyigazolvány legyen már legalább nálad. Elvileg az amúgy is kötelező, bármikor. Főleg a gépkocsivezetésnél. A jogsi már lehet nem kötelező, van aki szerint a forgalmi sem, de én mindig minden iratomat magamnál tartom. Forgalmi engedély is vagy a pénztárcámban van, vagy inkább az autóban mint az emberek 99%-nál. A törzskönyv az, amit nem kötelező magadnál tartani az biztos.

Én sehova el nem indulok iratok nélkül. Sosem lehet tudni.

tegnapelőtt 17:01
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez engem is érdekelt.

Decemberi infó.

. Jelenleg milyen ügyeket intézhetünk a DÁP appon keresztül? Mire jó momentán az alkalmazás?

Személyazonosság igazolása: ha például megállít és igazoltat a rendőr, akkor a személyi igazolvány, az útlevél vagy a jogosítvány helyett az alkalmazásban lévő QR-kóddal.

Jogsi, forgalmi amúgy sem kell vezetéshez. Azt olvastam, tervezetten 26-ra már mindent helyettesíteni fog.

tegnapelőtt 17:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
#1 És a jogosítvány szintén benne van a DÁP rendszerben, ahogy minden más is (adószám, TAJ szám, lakcím, de még a te neveden lévő gépjármű adatai is...). Úgyhogy igen, elfogadják igazoltatásnál.
tegnapelőtt 18:42
 6/16 anonim ***** válasza:
35%
Vagy mondok jobbat. Tartsd magadnál az irataidat, ennyire egyszerű. 😊
tegnapelőtt 18:46
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Január 1-től kötelező elfogadniuk a rendőröknek. És természetesen le tudják az alapján kérdezni, mind azt, hogy ki fia borja vagy és milyen viselt dolgaid vannak, mind azt, hogy van-e érvényes jogsid. Ajánlott irodalom: Magyar Közlöny.
tegnapelőtt 19:29
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a dáp erre van kitalálva.
tegnapelőtt 19:58
 9/16 A kérdező kommentje:
Általában hordom magammal az irataimat. Valamelyik nap mégis otthon felejtettem az irattáskámat benne minden cuccot ezért egy kicsit paráztam hogy ha megállít a rendőr mit fogok mondani. DÁP-om már van de nem tudtam hogy ha tényleges igazoltatásról lesz szó akkor mennyire tudok annak megfelelni.
tegnapelőtt 20:12
 10/16 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm mindenkinek aki érdemben hozzászólt a kérdésemhez.
tegnapelőtt 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!