Ha nincs nálam a személyi igazolvány, forgalmi engedély, és jogsi a rendőr köteles elfogadni a dáp QR kódot a telefonomon?
Személyigazolvány legyen már legalább nálad. Elvileg az amúgy is kötelező, bármikor. Főleg a gépkocsivezetésnél. A jogsi már lehet nem kötelező, van aki szerint a forgalmi sem, de én mindig minden iratomat magamnál tartom. Forgalmi engedély is vagy a pénztárcámban van, vagy inkább az autóban mint az emberek 99%-nál. A törzskönyv az, amit nem kötelező magadnál tartani az biztos.
Én sehova el nem indulok iratok nélkül. Sosem lehet tudni.
Ez engem is érdekelt.
Decemberi infó.
. Jelenleg milyen ügyeket intézhetünk a DÁP appon keresztül? Mire jó momentán az alkalmazás?
Személyazonosság igazolása: ha például megállít és igazoltat a rendőr, akkor a személyi igazolvány, az útlevél vagy a jogosítvány helyett az alkalmazásban lévő QR-kóddal.
Jogsi, forgalmi amúgy sem kell vezetéshez. Azt olvastam, tervezetten 26-ra már mindent helyettesíteni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!