Személyi igazolványom lassan lejár, most kezdenék egy autósiskolába. Gond lehet?
Sziasztok, 2024 szeptemberében lejár a személyi igazolványom, és most kezdenék B kategóriás jogsit szerezni.
Valaki azt mondta nekem, hogy gond lehet, mert valahogyan össze van kötve a kettő, és ha a személyi lejár/újítva van, a jogosítvánnyal is gondokat okozhat, viszont nem találtam erről semmit.
Mai napon kezdeném, tegyük fel január-februárra szerintem kényelmesen meglenne, viszont nem szeretnék újra szenvedni semmivel szeptemberben.
Pontosan hogy is van ez? Előre is köszönöm a válaszokat!
Az okmányaid érvényessége a születésnapoddal van összekötve, nem más iratokkal.
A jogsid érvényesége a születésnapodig fog tartani az orvosi alkalmassági érvényességén belül.
"Jövő szeptemberben el kell menned új személyit csináltatni..."
Sőt. Így lesz egy 1 évnél nem régebbi fényképed a nyilvántartásban. Ha levizsgáztál, ügyfélkapun keresztül kérheted a jogsit, anélkül, hogy bemennél a hivatalba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!