Mi történik akkor, ha én egy független államot kiáltot ki a Nagykörúton, külön uralkodóval, külön alkotmánnyal, külön hadsereggel, és meg is tudom védeni magamat a magyar rendvédelmi szervektől? El fogják ismerni az államomat mások?
A felvetés nem is olyan légből kapott dolog, volt már hasonló eset.
Persze ehhez először is terület kell, mégpedig olyan, ami semmilyen országhoz nem kapcsolódik.
Az említett megtörtént eseményt meg is filmesítették.
Valaki létrehozott a nemzetközi vizeken egy "mesterséges szigetet" , és azon kívánt egy külön államot létrehozni, elismertetni. A dolog adminisztrációja elhúzódott, és addig a legközelebbi ország megsemmisítette a "mesterséges szigetet".
A későbbiekben pedig kibővítették a fenségterüleket, így esélye sincs annak, hogy hasonló megismétlödjön.
Ha valaki emlékszik a film címére, szívesen veszem, ha megírja. A Netflixen játszották.
Eszembe jutott egy másik megtörtént eseményt feldolgozó film, ami nagyon hitelesen adta vissza a megtörtént eseményeket. Gaudiopolis.
Ezzel a névvel a II. világháború után kikiáltottak egy gyermekköztársaságot egy árvaházban. Volt bélyeg, pénz, újságjuk, elnököt, minisztert... választottak, tanulták ott a demokráciát.
Egy filmklubban láttam, és a rendező meg néhány ott és akkor élő idős ember volt a tanú, akiknek a visszaemlékezései alapján készült a film.
Nyilván senki nem ismerte el ezt független államnak, de akkor is érdekes.
Ezen kívül Cseh Tamásék jóval később indiánosoztak, ami szintén egy érdekes dolog volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!