Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag rendben van, hogy...

Jogilag rendben van, hogy csak ennyi az éves szabadságom, egészségügyi dolgozóként nekem kevesebb szabadság jár, vagy ezt hogyan számolják ki?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtem el dolgozni egyik kórházban és azt látom, hogy csak 25 nap éves szabadságom van úgy hogy már 42 éves elvagyok és van két kiskorú gyermekem is. Nem túl kevés ez?

Ezt találtam több forrásban is:

"A szabadnapok száma az életkor előrehaladtával folyamatosan növekszik"

"41. életévtől 28 nap (20 szabadnap + 8 nap pótszabadság)".

Vagy a pótszabadság csak adható, a munkáltató ami itt az Uzsoki Kórház nem ad semmit ebből?

tegnapelőtt 18:44
 1/2 MDaniel98 ***** válasza:

Ha két kiskorú gyermeked van, további 4 nap pótszabadság jár, azaz 2 nap gyermekenként. Ez 16 éves korukig jár. Így a teljes éves szabadsága minimum 32 nap kellene hogy legyen, ha más speciális szabályozás nem érvényes.

Az egészségügyi dolgozók számára az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény (2020. évi C. törvény) lehetőséget ad arra, hogy a munkáltató további pótszabadságot biztosítson, de ez nem kötelező. Az alap- és életkorhoz kötött szabadságot azonban ez a törvény sem csökkentheti.

tegnap 14:33
 2/2 A kérdező kommentje:
Nekem úgy van írva, hogy 21 alap és plusz 4 a gyerekek után a pótszabadság. Hogy lehet ez?
ma 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!