Van e valamilyen törvény arra, hogy a hivatásos gépjárművezetőknek milyen egészségügyi határokon belül kell megfelelniük?
A háziorvos felelősséggel tartozik az indokolatlan döntéseiért is.Amikor a katéterezés történt utána három hónapig jártam a kardiológiai szakrendelésre, különböző vizsgálatokra.Az útólsó ellátási lapomon rá van írva kontroll panasz esetén. A diabetológia-i szakrendelésekre, fél évente jártam, és járok, probléma soha nem volt. Ezekről tudott a volt háziorvosom. De a vérnyomás értékeinek a beállítása a háziorvos feladata elsődlegesen, ha nem tudja beállítani, akkor szakrendelésre küldött volna. Mondta az új háziorvosom. Nagy baj az hogy 81 évesen egy háziorvos még rendelhet, felelősségre vonás nélkül.
Érdekelt nagyon milyen válaszokat kapok. Közben háziorvos váltás történt, az új háziorvosom, elküldött a diabetológiai _ a, kardiológiai a, szemészeti szakrendelésre javaslat megadása érdekében sürgős ellátással. ( ezt megtehette volna a nyugdíjas korú volt háziorvosom is) mondta az új háziorvosom. Mindenhol javasolták a hiv. jogsi. érvényességét ellenjavalatot nem találtak. Ezt írásban kaptam meg a szakorvosoktól.
Ja azt is megtudtam, hogy a háziorvos kötelessége a páciensét szakvizsgálatokra küldeni, de azonban a páciensek is kérhetik a szakvizsgálatokat. Esetemben nagyon régi hivatkozásokra hivatkozott a volt orvosom, természetesen ebben az esetben is az orvosnak mérlegelnie kellett volna, és figyelembe venni azt, hogy a páciens betege nem kereste meg a őtet, a volt betegségeivel kapcsolatban, ha nem kereste akkor meggyógyult.
Arról meg az új háziorvosomtól tudtam meg azt, hogy a jogosítvány meghosszabbítása nem várhat, azt előre kell venni, a szakrendeléseken is. Nekem sem kellett várni mert három munkanapon belül minden vizsgálatot elvégeztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!