Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha mérgeskígyóval őriztetném...

Ha mérgeskígyóval őriztetném az autóm, aki megmarna egy esetleges tolvajt akkor azért engem megbüntetnének?

Figyelt kérdés

Szóval tegyük fel van egy autóm, amiben tartanék egy mérgeskígyót ( Bármilyet, lényeg hogy halálos a marása ). A vezető oldali ajtón lenne egy matrica miszerint mérgeskígyóval őrzött jármű. De ezt az autót az utcán állva valaki feltörné és ellopná, akit megmarna a kígyó és belehalna.

Én nem lennék büntethető ebben az esetben ugye? Hisz volt figyelmeztető jelzés az autón, mégis el akarták lopni.

dec. 13. 19:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amíg a saját füveden áll a vasad, addig elfilozofálgathatsz róla, hogyan tartasz benne kígyót, meg hogyan vezetsz bele áramot. Mások utcájában mások alkotta törvény fogja véleményezni a kígyótartást. És a kutyát nem fogja érdekelni, melyik ablakon mászott ki a kígyód holmi tolvaj miatt.

Te se tudom, mit szólnál, ha odaraknának két ágyút meg három ketrec bőgő oroszlánt oroszlántolvajokat fenyegető feliratokkal a szobaablakod elé, mert valaki annyira otthon érezné közterületen magát.

Válaszolóknak is ajánlom figyelmébe: Nem otthon vagytok. Kertkapu mögött lehet ilyeneket jogászkodni, odakinn meg összehúzni magatokat jó kicsire.

dec. 25. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!