Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan, milyen bíróság előtt...

Hogyan, milyen bíróság előtt perelhető a Magyar Közút Zrt. ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Aki közlekedik, találkozott már a hármas tiltó táblákkal, vagyis a táblákkal, amelyek kitiltják a főutakról a kerékpárokat és más lassú járműveket.

Ezeket csak akkor lehet(ne) kihelyezni, ha 10-25% kerülőnél nagyobb utat kell megtenni biciklivel. Ez törvényben van benne. Na most én BAZ vármegyében Ongáról járok Szikszóra dolgozni, hetente egy vagy két alkalommal megyek biciklivel oda-vissza és szerintem teljesen jogtalan a 3-as főúton az ongai elágazastól Szikszó belterületéig a tiltás, mivel a lakásomtól a munkahelyemig 9 km a távolság úgy, hogy kb. két kilométeren át a 3-as főúton tekerek, ezzel szemben szabályosan egészen irreális 40 km-t kellene kerékpároznom, a jóval arrébb fekvő Megyaszó és Halmaj érintésével. Ez nem 25%-os kerülő.

Megnéztem a közigazgatási perrendtartás törvény 4. $-t, de abból én azt szűröm le, nem lehet közigazgatási pert indítani, mert ez nem egy hivatal, hanem egy Zrt. és amúgy sem állok velük semmilyen kapcsolatban. De akkor mit lehet? Polgári pert nem hiszem, mivel még soha nem okozott nekem a Közút anyagilag mérhető kárt, sosem büntettek meg a rendőrök, amiért a Közút által jogszabálysértően kihelyezett táblák után bicikliztem.

Azt ne mondjátok, hogy egyeztessek, mert már megtörtént. Válaszoltak, hogy legközelebb 2027-ben kötelesek felülvizsgálni a 3-as főút közúti jelzéseit és majd akkor döntenek. Köszi és addig??

Voltam járásbíróságon ügyfélsegítő napon, sajnos nem tudtak segíteni. Vagy esetleg tud valaki megbízható, közlekedési ügyekkel foglalkozó ügyvédet Miskolcon és a környéken?

dec. 9. 14:49
 1/1 anonim ***** válasza:
0%
De ráérsz ilyenekkel foglalkozni
dec. 9. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!