Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kaptak már valakit el keményeb...

Kaptak már valakit el keményebb házi készítésű petárdákkal, vagy F4 el?

Figyelt kérdés
Kaptak már valakit el keményebb házi készítésű petárdákkal, ezt úgy értem jól telepakolta valamilyen pirotechnikai anyaggal amit saját maga készített pl villanó porral, és jó nagyokat akart vele robbantani. Vagy Kat. F4 nél lebukott. Ha veletek történt ilyen, vagy ismertek személyesen részletesen ilyen esetet meséljétek el mi történt? A büntetésre vagyok kíváncsi mit kapott az illető, már ha mellé komolyabb dolog nem történt, maximum használat meg hogy megtalálták.

nov. 29. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
2-8 évet kaphat ezért aki ilyet tesz.
nov. 29. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt értem első, de konkrét esetre vagyok kíváncsi főleg fiatal felnőttek esetében. Ahol büntetlen előélet, és nem akart semmi kárt vele okozni, mivel sok fiatal csinál ilyet szórakozásból.
nov. 29. 16:37
 3/7 anonim ***** válasza:
40%
Elég szomorú.
nov. 29. 16:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Valaki motorral leviszi szántóföldre, mezőre, és útközben vagy használat közben elkapják vele. Úgy tudom a pirotechnikai anyag önmagában szabálysértés ha valaki készít ezt több forrás megerősítette. Viszont halottam olyat mihelyst valaki pirotechnikai anyagból olyat készít ami robban, méret mindegy már bűncselekmény. De legyünk őszinték, aki vesz hozzá alapanyagokat az sörösdoboz méreteket is fog készíteni, szóval számoljunk mondjuk egy 100g villanópor hatóanyagú petárdát (a villanópor pirotechnikai anyag). Egy jókora pénzbeli költség, akár milliós közeli az biztos hogy lesz, de azon felül felfüggesztett, vagy mikor lesz letöltendő ahhoz már több kell ennél? Azt tudom ha más is megvalósul mellé akkor szigorúbb, de ilyen alapesetben mit szoktak kapni az érintettek, főként fiatal felnőttek ilyen esetben?
nov. 29. 18:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit szoktak, de remélem úgy megverik őket a fogdán, hogy föl kell utána mosni…
dec. 2. 14:08
 6/7 A kérdező kommentje:

Ezeket az eseteket találtam, ezek szerint felfügesztett ha komolyab dolog nem valósul meg, plusz büntetlen előélet. És ez akkor ha súlyosabb esetben olyan eszközt találnak amiél pirotechnikai anyagból olyasmi van előállítva ami robban mint a 100grammos petárda. Ezek között azért van durvább eset is mint amit én kérdeztem.

[link]

[link]

[link]

Aki ismer ilyen történetet továbbra is kíváncsi vagyok, vagy jogász erre tud válaszolni, ismer ilyen eseteket.

dec. 2. 17:27
 7/7 anonim válasza:
Érintettként aki ezt ki tudná fejteni azt innen már rég kitiltották, mert a témában nyíltam válaszolt. Pár napon belül tele pumpálják haszontalan dolgokkal ezeket a kérdéseket majd az egész elhal. Ahogy láthatod hiába Törvények Jog kategória aki esetleg ügyvéd és van tapasztalata ilyenben azok se nagyon írnak.
dec. 29. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!