Temetőben mi történik a lejárt sírhellyel, ha 2 éve lett oda temetve?
Ha nincs pénze az örökösnek megváltani a sírhelyet, mi történik?
Valaki azt mondta, ő úgy tudja, kiássák a csontokat, máshova teszik azokat vagy megsemmisítik, a sírhelyet pedig eladják másnak.
Igaz ez?
De ha valakit nemrég temették oda? Akkor is megpiszkálják?
Nincs valami várakozási idő a halott iránti tiszteletből????
Minden új temetés meghosszabbítja. Ezt akkor kifizettették veletek.
Azonban ha lejár, tényleg átteszik a közsírba a csontokat, a helyet meg megveszi más. Én is ilyen sírt vettem magamnak, nem vagyok rá büszke, de csak erre volt pénzem. Egyszer engem is kidobnak majd onnan. Ez van.
A temetéskor eleve meg kell váltani a sírhelyet legalább 10 évre.
"A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő megállapodás hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év, vagy az újraváltási számlán megjelölt dátum. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg!
Az urnafülkék, urnasírok, urnakripták esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első megváltástól számít a 10 éves használati idő."
Nyilván attól is függ, mennyi még az üres hely a temetőben.
Falun, ahol felmenőim vannak eltemetve, 100-150 éves sírok is vannak a temetőben, senki sem foglalkozik vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!