Nevelhetem kis ideig a kiskorú testvéremet vagy elvihetik?
Hosszú a történet de megpróbálom röviden összefoglalni. A szüleim elváltak, apámmal különösen rossz a viszony. Mi a testvéremmel anyával lakunk, aki 2 napja kórházba került és ott is marad egy darabig. Az orvosok heteket mondtak szóval. Tegnap felhívtam apám, ő közölte hogy ez egyáltalán nem érdekli és letette. Azt se tudom hogy akkor most akkor viszi e láthatásra a testvérem vagy sem.
Rendezett körülmények között élünk, testvéremre sincs panasz, nincs gond a magatartásával vagy a jegyeivel. Én egyetemen tanulok és az órarendem miatt nem tudok rendesen munkát vállalni. Anyának van egy kis cége, ebből van 280 ezer fix passzív jövedelmünk. Nem sok de be tudom osztani. Van hozzáférésem. Amiatt aggódok hogy ez hivatalosan nem az én keresetem hanem az anyáé és papíron én nem tudnám eltartani tesóm. Félek hogy apám bejelenti ezt a gyámügynél vagy nem tudom és elviszik a testvéremet. Volt már hasonló húzása ok nélkül, kijöttek, megállapították hogy minden rendben és lezárták. A család többi része messze lakik, apám másfél órára kocsival a testvérem iskolájától. Mi ilyen esetben a gyakorlat, adnak valami türelmi időt ha úgy látják hogy nincs veszélyben a gyerek? Én 19 vagyok, a testvérem 13.
Ebből nem lesz semmi.
Ha esetleg kiszállna hozzátok a családsegítő, akkor ne fogadj el tőlük semmi segítséget! Légy udvarias, de határozott is. Most nem megyek bele a részletekbe, de a családsegítőtől határold el magad!
Nem hatóság, így intézkedési jogköre sincs veled szemben. De ha elfogadod bármiféle segítségüket, akkor elkezdik szabogatni a feltételeket, és ha valamit nem tartasz be, már mennek is tovább a gyámügyre! Nem ér annyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!