Miért nem kap büntetést az, aki megsérti a magyar helyesírás szabályait? Simán megérdemelne egy szabálysértési eljárást.
Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 11:40
11/16 anonim válasza:
A sajtóban lévő rossz helyesírást büntetném, de nagyon. Miután már minden szövegszerkesztőben van ellenörző, így nem lehet semmi kifogásuk - a nemegyszer igen durva - helyesírási hibákra. Nagy olvasottságú megyei/országos újságokban és azoknak a webes felületén olykor hemzsegnek a hibák, és a logikátlan/magyartalan mondatokról már ne is beszéljünk.
12/16 anonim válasza:
13:29 - Sajnos a szövegszerkesztők helyesírás ellenőrző moduljai sem tökéletesek. Ha pl. egy rövidítést írsz (szabályosan), vagy idegen szót, azt is hibának veszi.
13/16 bumbi02 válasza:
mert akkor rosszul járnánk itt a gyakorikérdéseken, és nem lenne egy felhasználó se, mer senkinek se lenne már pénze az internetre:))
14/16 alfonz64 válasza:
Én például annak adnék büntetést akik nem dolgoznak, pl akik unatkoznak és ujabb és ujabb szabályokat találnak ki, és nyelvésznek titulálják magukat vagyis kitaláltak egy szakmát hogy hogyan lehet ki***aszni a jó néppel. Azért mert egyetemen tanulták a nagy semmit mert máshova nem vették fel azért nem kéne nekik híni. Ha azt nézzük a suliban tanítják a nagy semmit ahelyett hogy gyakorlati "értelmes" tantárgyakat tanítanának. Ezért nem jut az ország sehova mert így nagyon jól lehet növelni a bürokráciát meg a papír munkát. Engem idegesít hogy a hivatalos ügyek miatt menyi idő megy el feleslegesen 4 példányban hivatalos megfogalmazás oda vissza levelezgetés, telefonálgatás csak azért mert egy buta nőt ültetnek a hivatalba és nem tud a gépen 2 gombot lenyomni. Menyit szívtam mikor elköltöztem és minden szolgáltatást lemondtam vagy át kellett íratnom.
15/16 anonim válasza:
úgyy van igazattok van minanyiotoknak !!
16/16 alfonz64 válasza:
Amúgy meg nem nagyom látom a nyelvtan egyszerűsödését mivel az internet a nyelv gyorsulása megkövetelné. Ilyenkor hol vannak a nyelvészek? Nem az értelmetlen bonyolítást kellene fő szempontként kitűzni, szerintem a tartalomban van a hangsúly. Bár ha birka népet akarunk akkor ezzel is le lehet foglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!