Tapasztalataitok szerint jogos, hogy vizsgálat alá veszik az ételfutár cégeket?
Törvény szabályozza a hatóságok feladatait, jogköreit, eljárás jogait.
Ennek a kérdésnek ezért nincs értelme.
A “legolcsóbb” élelmiszerbolt hálózat házhoz is szállít . Egyszer rendeltem, és romlott árura volt cserélve a margarinom. Soha többet!
Nem saját, hanem velük szerződő szállítói vannak.
Aztán én biztos nem fogok rendelni sem pizzát, sem egyebet, mert egyszer voltam jelen, amikor a pasas, aki adagolta, cdomagolta, kijött a wc-fülkéből(❗️‼️), és nem mosott kezet, úgy ment tovább adagolni.
Anyád!-gondoltam.
Van néhány gyakorlat, aminek örülnék, ha utána mennének a hatóságnál pl.:
1. Semmiféle garanciát, vagy kompenzációs metódust nem tartanak fent arra az esetre, ha a kiszállítási idő túllépi az ígértet. Eleve az, hogy ez mégcsak nem is "ígért" idő, amit felszoktak tüntetni, hanem egy ellenőrizhetetlen, alig megújuló átlag becsült idő. Felőlem maradhat ez, de az, hogy az ÁSZF-ben csak 3 órányi késés után írnak elő kompenzációs lehetőséget, az egyértelműen pofátlan.
2. Mostanság néhány bolt rákapott arra, hogy automatikusan italt raknak a rendelés mellé +500-600 Ft értékben. Csak azt akarom megvásárolni, amire én rákattintottam, miképp a boltban is csak azután fizetek, amit én vettem le a polcról és tettem a kosaramba.
Ami pedig az étel minőségét, hőmérsékletét stb. illeti... ez esetleg néhány szélsőséges esettől eltekintve nem fogyasztóvédelmi kategória. Pocsékul szolgáltatni mindenkinek joga van, értelemszerűen az ezzeljáró ügyfélvesztési kockázattal. Azt is elfogadom, hogy ez legtöbb esetben nem is feltétlenül a futáron múlik, hanem az éttermeken, de ez megintcsak a futárcég dolga eldönteni, hogy hálózatában tartja-e azokat a partnereket, akik folyamatosan megakasztják a működését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!