Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogos e, hogy egyszerre 3...

Jogos e, hogy egyszerre 3 bankszámlámat inkasszózta a végrehajtó?! Akkor háromszor venné el a már amúgy is elévült tartozást? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

2019-es kommunikációs tartozás végett, 3 bankszámla számomról szeretné levenni a pénzt.

Jogos ez egyáltalán?!

Mind a 3 bankszámla számomat inkasszózta.

Akkor ő így háromszor kapná meg a pénzt?!

Különben úgy olvastam, hogy a telekommunikációs tartozások elévülési határideje 1 év.

Hogy is van ez az egész? Mit tudok tenni ellene?!

tegnapelőtt 09:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszi le 3x. Gondolom, a 3 számláról vesz le (ha van rajta) és abból jön ki a tartozás összege.

Elévüléssel fordulj ingyenes jogi tanácsadásért. Ha tényleg így van, akkor segítenek, hogy mit intézhetsz.

tegnapelőtt 09:14
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
NEM háromszor kapja meg a pénzt, hanem a három számláról veszi le a tartozás összegét, mindegyikröl 30 %-ot levehet.
tegnapelőtt 09:18
 3/12 anonim ***** válasza:
91%
Jogos. Elévülés meg addig nincs, amíg érvényes behajtási cselekmények zajlanak.
tegnapelőtt 10:00
 4/12 anonim ***** válasza:
91%

Egyreszt elevulesre hivatkozni kell, masreszt ahogy irtak hiaba egy ev, ha behajtasi cselekmenyek azt megszakitottak.

Aztan ha barmilyen modon elismerted a tartozast akkor baszhatod az elevulest.

tegnapelőtt 10:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem ismertem el
tegnapelőtt 16:39
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Lényegtelen, hogy elismerted vagy sem, ha VOLT tartozásod, akkor behajthatják!
tegnapelőtt 18:23
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Elismereshez az is eleg ha barmikor barmekkora osszeggel reszlegesen torlesztettel a tartozasbol, vagy nem mondtal ellen fizetesi meghagyasnak.
tegnap 07:15
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem is használtam, kábel tv előfizetésről van szó, amit 2 hónapig néztem a volt albérletbe.kertem h kapcsoljak ki mert nem kell többé, koltozok, erre direkt nem kapcsoltak ki, most meg a 2019 tartozást követelik rajtam. Valakinek valami tippje van ez ellen?!
tegnap 08:14
 9/12 anonim ***** válasza:
86%

Elöször is, az, hogy egy szolgáltatás NEM használsz, nem mentesít a fizetés alól.

Másodszor ha van egy szerzödésed, azt nem "kapcsolják ki" a futamidö elött, azt fizetni kell.

Az ellen, hogy egy szerzödésben vállalt kötelezettséget nem teljesítesz, nem segít semmi, ki kell fizetni az összeget.

Ha meg X éve nem foglalkoztál a fizetéssel, arra rájön egy csomó késedelmi kamat meg egyéb költségek, ezért most teljesen jogos a letiltás.

tegnap 08:21
 10/12 A kérdező kommentje:
De a törvény szerint a telekommunikációs adósság 1 év az elévülési határidő!
tegnap 09:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!