Ha végrehajtás alatt az inkasszált bankszámlámra átutalom a tartozásom, akkor ezután meg kereshet még a végrehajtó? (nagyon izgalmas)
NAV-tartozás miatt inkasszálták a bankszámlámat, erről egyáltalán nem kaptam értesítést vagy figyelmeztetést. Úgy tudtam meg, hogy a bankból felhívtak, hogy tudjak az inkasszóról.
Az inkasszó a végrehajtási eljárás egyik eszköze. Miért nem kaptam előre tértivevényes értesítést?
Jelenleg NINCS pénz a bankszámlámon.
Szeretném átutalni a teljes összeget az inkasszált bankszámlámra (rokonom bankszámlája segítségével). Ha ezt megteszem ez után mire számíthatok?
(meg akar e még keresni a végrehajtó, hogy elvigye az ingóságaimat? Végrehajtási költséget mikor kell fizetnem?)
Köszönöm előre is!
Olyan, mintha egy teljesen másik kérdésre válaszolt volna! Mikor állítottam azt, hogy én azt hiszem, ezek olyanok mint a kidobó emberek? Csak annyi volt a kérdés, vagy pontosabban a kérdés lényege, hogyha a bankszámlámra átutalom a teljes összeget, akkor utána vége? Befejeződik e az eljárás, vagy nekem utána "csak azért is" muszáj felvennem velük a kapcsolatot.
Én a mai napon átutalom a bankszámlámra a pénzt, és aztán, mikor hazajövök, már nem akarok ezzel foglalkozni. Kell-e utána bárkit felkeresnem, engem fognak-e keresgélni, mire számíthatok?
Nav-os vegrehajtasnal jellemzoen nem ertesitenek.
Ne az inkasszalt szamlara utalj, hanem irj levelet a navnak (tertivevenyes), hogy mi alapjan folyik a vh, valamint level kelte + mindjuk 30 nap esedekesseggel mennyi a tartozas koltsegekkel egyutt, es hova fizethetsz.
Reszletfizetes jo otlet, adomerseklest is kerhetsz, bar az ritkan eselyes.
Ha pedig jogellenes a vegrehajtas, akkor az egy masik sztori.
Köszönöm a válaszokat!
Átutaltam a teljes összeget a számlámra. Fontos hozzátennem, hogy tudtam, hogy milyen tartozásról van szó, és tudtam, hogy be kell majd fizetnem, és akár végre is hajthatják!
A bankban azt mondták, hogy az inkasszó automatikusan lekerül a kártyámról (még aznap), és erről fogom majd értesítést kapni.
Már csak a végrehajtási költség aggaszt, nem tudom, hogy várhatok e még ilyesmit, nem tudom, hogy egy inkasszóért felszámolnak e végrehajtási költséget, mert az egész eljárás gyakorlatilag egy napig tartott, azonnal rendeztem. De még kérdéses, szóval lehet, hogy emiatt bemegyek a NAVhoz.
Nem tudtam, hogy NAV-os végrehajtásnál nem szoktak értesítést küldeni. Köszönöm a válaszolónak, hogy ezt megírta, (mert ezt tényleg nem tudtam, hogy mégis hogy van, és hogy mért nem kaptam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!