Vagyonszerzési illeték részletfizetési kedvezmény vajon rám vonatkozik első lakásvásárlóként?
Első lakásomat venném, DE 50%-os tulajdoni hányad van a nevemen egy vidéki házban, még a szüleim iratták a nevünkre a tesómmal, én akkor 3 éves voltam. Haszonélvezeti joguk is van rajta. Nem értem az lenti szöveget, amit a jogszabályból másotam ki. Segítenétek?
"Közös szabályok az első lakástulajdon megszerzéséhez kapcsolódó illetékkedvezményekben
Első lakástulajdont szerző, akinek nincs és nem is volt lakástulajdona, lakástulajdonban 50
százalékot elérő tulajdoni hányada, lakástulajdonhoz kapcsolódó, az ingatlan-nyilvántartásba
bejegyzett vagyoni értékű joga.
A kedvezményre való jogosultság megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni az özvegyi
haszonélvezeti joggal terhelt, továbbá az olyan lakástulajdont, amelyet nagykorú vagyonszerző
esetén a nagykorúság elérését megelőzően idegenítettek el."
"A kedvezményre való jogosultság megállapításánál figyelmen kívül kell hagyni az olyan lakástulajdont, amelyet nagykorú vagyonszerző (ez vagy te most) esetén a nagykorúság elérését megelőzően (3 éves korodban) idegenítettek el."
Tehát nem kell figyelembe venni ezt a lakástulajdonodat, és jár a kedvezmény.
Az idézett szöveg az illetékfizetési kedvezményről szól, nem a részletfizetésről. Ez két külön dolog.
A részletfizetést mindenki megkapja, az autores vagy autoresz nyomtatványt kell kitölteni ügyfélkapun, kb 10 perc elintézni. Automatikusan megkapod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!